J. Statkevičius išlaiko intrigą: pristatys kolekciją su paslaptimi

Kūrybinės veiklos trisdešimtmetį ir asmeninę sukaktį minintis drabužių dailininkas Juozas Statkevičius trečiadienio vakarą pristatys naują kolekciją, kurioje žada pasaulinio garso modelių, svečių, nepaprasto dekoro, bet jos detalių neatskleidžia.

Jo aplinka taip pat stropiai saugo paslaptį. „Net ir žinodami niekada neįsivaizduosime jo nepagaunamų fantazijos vingių”, – tiek apie 30-metį švenčiančių J. Statkevičiaus mados namų rengiamą demonstraciją pavyko sužinoti Eltai.

„Nesinori skambių frazių, kad tai metų renginys, patys žiūrovai tegu nusprendžia”, – prieš kolekcijos pristatymą nelinkęs daugžodžiauti J. Statkevičus.

Trečiadienį rengiamą kolekcijos pristatymą drabužių dailininkas anonsuoja trimis žodžiais – laukia įspūdingas pristatymas, o jo komanda priduria, kad jis – vienas iš nedaugelio kūrėjų, kuris ne tik įvykdo pažadus, bet ir pranoksta lūkesčius bei pats save.

Antrus metus žurnalistams ir fotografams akreditacijos į renginį kainuos po 30 eurų. Žiniasklaidos atstovai kviečiami į antrąjį lapkričio 28-osios renginį, kuris prasidės 21.15 valandą, registruotis iki šio antradienio ryto elektroniniu paštu juozas@statkevičius.com, daugiau informacijos akredituotus žiniasklaidos atstovus pasieks renginio išvakarėse.

Kaip išskirtiniame interviu Eltai sakė spalio 15 dieną 50-metį šventęs kostiumų dailininkas J. Statkevičius, viskas prasidėjo, kai oro uostuose ir lėktuvuose dar buvo galima ramiai rūkyti ir nebuvo nė minties apie mobilųjį telefoną.

Valstybinio ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“, trimis Auksiniais scenos kryžiais už geriausius kostiumus teatrui apdovanotas J. Statkevičius savo kūrybinės veiklos pradžią tapatina su laikmečiu, kai Lietuva nedrąsiai skandavo „Lietuva, Lietuva“.

„Šiandien sukurta per 50 kolekcijų, mano vardo mados namai mini 30-ąją sukaktį“, – dalijosi pirmasis Lietuvos ir Prancūzijos mados istorijoje lietuvis, pristatęs savo kolekcijas Paryžiuje ir du kartus, 2000-aisiais bei 2001-aisiais, apdovanotas „Louis Vuittin Moet Henessy“ premijomis.

J. Statkevičius pirmasis sukūrė savo vardo kvepalus, pirmasis iš Lietuvos dizainerių aprašytas pasaulinėje mados spaudoje.

Pasak amerikietiškojo žurnalo „Vogue“ redaktorės Annos Wintour, J. Statkevičius pažymėjo Lietuvą pasaulio mados žemėlapyje. Kūrė kostiumus ir grimą daugiau nei šimtui spektaklių 23-ijose pasaulio šalyse. Jo vardu pavadinta Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto auditorija.

Tarp J. Statkevičiaus klientų – garsūs pasaulio politikai, Lietuvos ir Latvijos prezidentai, karūnuotoji Danijos princesė Marry, aristokratai, Holivudo žvaigždės – Naomi Watts, Kyra Sedgwick, Bjork ir daug kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
Juoziukai, ateisim pažiūrėt ir palaikyt. Tikiuosi, ant savo knygos autografą suskrebensi....

Nu patinka

Nu patinka portretas
man tas Juozas. Daugiau - KAIP ŽMOGUS. Paperka savo nuoširdumu, drasa sakyti tą, ka galvoja. Tik geraširdis ,,nesupuvęs"žmogus taip gali. Žinoma, įžiūriu ir šiokio - tokio pasipūtimo žymių, bet kai pasieki tokių neeilinių savo darbo rezultatų, tai atleistina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių