Metas apnuoginti kojas! Sandalai grįžta – kokie madingiausi?

  • Teksto dydis:

Šiltėjantys orai ir už kampo jau laukianti vasara reiškia tik viena – metas atsinaujinti garderobą! Namines šlepetes vis dažniau keis balerinos, aukštakulnės basutės ir šio sezono žvaigždė – sandalai. „Patogūs ir išraiškingi sandalai – tai šios vasaros avalynė numeris vienas“, – teigia tinklaraščio autorė Viktorija Šaulytė-Mockė.

Stilistė dalinasi patarimais, kokios sandalų ir basučių poros madingiausios šį sezoną ir kaip jas derinti prie vasariškų įvaizdžių.

„Kodėl sandalai, paklausite jūs? Todėl, kad tai avalynė, atitinkanti visas svarbiausias šiandienos avalynės funkcijas. Visų pirma, šiais metais visas dėmesys – nostalgiškai madai ir laiko patikrintiems modeliams. Kita svarbi tema – komfortas, kuris puikiai dera ir su puošniu stiliumi. Šis aspektas svarbus tiems, kurie pamažu pratinasi prie naujos realybės ir nėra pasirengę atsisakyti savo patogaus karantino stiliaus. Sandalai tobulai atitinka abu šiuos kriterijus“, – sako stilistė.

Jei raudonas lūpdažis yra vadinamoji vyšnaitė ant torto, tuomet basutės yra glazūra ant pavasarinio pyrago: tai saldus priedas ir gardus akcentas, papildantis mūsų sutrumpėjusių drabužių ir nuo veido nedingstančios šypsenos derinį.

Tačiau kokias basutes ir sandalus rinktis šį sezoną?

1. Patogūs ir truputį „bjaurūs“

Jei iš 2020 m. reikėtų išsinešti tik vieną stiliaus pamoką, tai neabejotinai būtų mados pasirinkimuose labiausiai vertinti komfortą. Ne išimtis – ir basutės.  Vadinamieji „bjaurūs“ sandalai ar įsispiriamos šlepetės anksčiau buvo dėvimi tik prie baseino, o 2021-aisiais jie tapo geidžiamiausiu stileivų pasirinkimu.

„Patogumas – šio sezono karalius, o kartu su juo į sostą pretenduoja ir patogūs sandalai, žinomi „tėčio“ sandalų arba „bjauriųjų“ sandalų sinonimais. Minimalistinai, dviejų dirželių, tačiau labai patogūs – tai epitetai, kuriuos turite mokėti atmintinai. Laikas pripažinti: vieni geriausių šiandienos stiliaus derinių aptinkami tėčio drabužių spintoje. Nors iš pirmo žvilgsnio tai verčia jaustis nejaukiai, tačiau ilgainiui suprantame, kad tokį stilių vertina daugelis – nuo tavo sekamų stiliaus ikonų „Instagrame“ iki didžiausių žvaigždžių kaip Bella Hadid ar  tėvų pėdomis sekanti Kendall Jenner“, – sako tinklaraščio „Deichmann Shoelove“ autorė.

Šis batų modelis yra praktiškas ir stilingas, todėl visai nesvarbu, ar avite tokius sandalus su kojinėmis, ar be – tai tobulai papildys jūsų vasaros sezono avalynės arsenalą.

„Beje, atskleisiu jums mažą paslaptį – prie šių sandalų nuostabiai atrodo platėjantys džinsai ar džinsiniai šortai. Jie tinka daugeliui kūno tipų, yra labai patogūs, nevaržantys judesių. Galime atsisveikinti su prieštaringai vertinamais siaurais džinsais ir smulkiais kostiumėliais!“ – teigia stilistė.

Gamintojų nuotr.

2. Nostalgija arba truputį romantikos

Ši vasara – tai odė romantikams. Vintažas, gėlių ornamentai, raukiniai, pūstos rankovės – tai būtini šios vasaros aprangos atributai. Nesvarbu, ar jūs renkatės tradicinius gėlių raštus, ar abstraktų floros motyvą, bateliai taip pat turėtų neatsilikti. O geriausia, kai šie taip pat inspiruoti vintažo.

„Buvo laikas, kai apvalios nosies bateliai buvo tarsi nustatytas standartas, nesvarbu, ar tai ilgaauliai batai, ar klasikiniai bateliai. Tačiau dabar, kai mados scenoje atsirado kvadratinės nosies batelių tendencijos ir parodė tikrą išliekamąją vertę, manau, kad laikas oficialiai juos patvirtinti kaip pagrindine universalios aprangos detale. Todėl šią vasarą populiariausi sandalai – tik kvadratiniu priekiu, kurio kulnas masyvus ir, pageidautina, taip pat kvadratinis!“, – teigia stilistė.

Kaip derinti tokias basutes? Pasirinkimų galybė: platėjančios kelnės, megztos liemenės, retro akiniai nuo saulės, ilgos gėlėtos suknelės, nėriniuotos detalės ir galvos apdangalai – sąrašas galėtų tęstis ir tęstis. Tai žavūs akcentai, papildysiantis svajingą ir išskirtinį jūsų vasaros įvaizdį.

Gamintojų nuotr.

3. Spalvos, spalvos ir dar kartą spalvos

Minimalistiniai, su nedideliu kulniuku, bet ryškūs ir išraiškingi – tai sandalų ir basučių kategorija, kuri bus labiausiai matoma šią vasarą.

„Man, kaip mėgstančiai spalvingą avalynę, ši tendencija suteikia daugiausiai džiaugsmo! Skirtingos spalvos ir atspalviai pasirodo ant visų rūšių sandalų ir basučių: nuo žemakulnių storomis platformomis iki aukštakulnių siaurais dirželiais. Ši tendencija grįžta tiek su minimalistinėmis sagtimis, tiek su raišteliais ant kulkšnių. Raktas slypi raištelių struktūroje, jie vos pastebimi plika akimi, tačiau išlaiko koją vietoje, taip pat sukuria įspūdį, kad jūs praktiškai nieko neavite“, – tikina V. Šaulytė-Mockė.

„Yra manančių, kad 2021 m. vasarą norėsime savo apranga spinduliuoti teigiamas emocijas, nesvarbu, ar tai bus vaivorykštės motyvais dekoruota suknelė, ar akį traukiantys rožiniai bateliai“, – sako V. Šaulytė-Mockė.

Šalia ryškių batelių galite nebijoti eksperimentuoti ir su kitais ryškiais drabužiais. Šį sezoną bus itin populiarūs vadinamieji kostiumų komplektai (angl. co-ord). Taip pat V. Šaulytė-Mockė kviečia atkreipti dėmesį į švarkų tendencijas: drabužių spintoje turėkite nesenstančią džinsinę ir „bomber“ stiliaus liemens nedengiančią pūstą striukę.


Šiame straipsnyje: basutėssandalaimadaavalynė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gija

Gija portretas
Baltos basutės tokio baisumo kad aš jų neužsidėčiau.Kas ir kokia bebūtų mada, kiekvienas žmogus turi derinti ir avėti tai kas tinka jam prie jo išvaizdos ir kas yra patogu.Šitos baltos baisios ,dar kartą kartojų.

MUMU

MUMU portretas
Prie sandalų tik storos vilnonės kojinės.Neprakaituoja, sveika.

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Mada.Kaip galima basutes dėvėti su kojinėmis.Ką nori ta diktuoja..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių