Per šalčius svarbu pasirūpinti ne tik oda, bet ir lūpomis

Per šalčius suskumbame šiltai apsirengti, tačiau veido odai tenka atlaikyti žvarbios žiemos pažnaibymus. Lietuvos dermatovenerologų draugijos prezidentė prof. Dr. Matilda Bylaitė-Bučinskienė pataria, kaip rūpintis veido oda esant dideliems šalčiams, o turint galimybę siūlo visai vengti aktyvaus sporto ar buvimo lauke.

Gydytojos teigimu, veido odai ypač žalingas žvarbus vėjas bei perėjimas iš lauko į labai šiltas patalpas.

„Kompleksinė rekomendacija yra, visų pirma, žiemos metu nepamiršti vartoti pakankamai skysčių, tai gali būti su uogiene ar arbatžolėmis šildančios arbatos. Taip pat svarbu vandens gėrimas, odos priežiūra. Kadangi patalpos yra šildomos ir sausos, reikėtų patalpas drėkinti, odą tepti keliais sluoksniais drėkinamojo kremo. Prieš miegą galima odą tepti drėkinamojo kremo kauke, hialurono rūgšties kauke, serumais, šios priemonės per naktį atstato odą“, – apie odos priežiūrą namie pasakoja M. Bylaitė-Bučinskienė.

Likus pusvalandžiui iki ėjimo į lauką gydytoja pataria veido odą patempti riebiu šaltam orui skirtu kremu (angl. cold cream) ar vazelinu. Pasirūpinti reikia ir lūpomis bei ausimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patinui

Patinui portretas
Nepatikslinai, kad turi rūpintis visomis lūpomis.

Patinas

Patinas portretas
moteris turi saugoti savo lūpas,kad čiulpti galėtu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių