TOP 10: stilingiausi „Nike“ kedai ryškiam tavo pavasario ir vasaros sezono įvaizdžiui!

  • Teksto dydis:

Tikriausiai dauguma sutiks su teiginiu, jog stilingi kedai – tai vienas esminių įvaizdžio akcentų, o ypatingai tai svarbu pavasarį ir vasarą, kai gatvėmis ir parkais žengti norime atsinaujinę. Jau daugybę metų šias užduotis lengvai išspręsti padeda visame pasaulyje pamėgti „Nike“ laisvalaikio kedai. Ypatingai jie mėgstami ir Lietuvoje, kur išėjus į miestą, vargu, ar būtų įmanoma juos skaičiuoti – „Nike“ kedų matome gausybę! Šia proga Jūsų dėmesiui – SIL.lt sudarytas dešimtukas, kuriame rikiuojasi karščiausi „Nike“ kedai vyrams ir moterims.

Miesto stiliaus legenda – „Nike Air Force 1“ kedai

Šie ikoniniai „Nike“ batai gimė 1982-aisiais ir tapo vienu garsiausių siluetų ne tik kompanijos, bet ir visos kedų kultūros istorijoje. Ar žinojai, kad pradžioje aukšto profilio „Nike Air Force 1“ kedai buvo skirti krepšiniui? Su jais NBA arenose pergalių siekė šeši garsūs krepšininkai – Moses'as Malone'as, Michael'as Cooper'is, Mychal'as Thompson'as, Jamal'as Wilkes'as, Bobby Jones'as ir Calvin'as Natt'as.

Šiais laikais ypatingai pamėgta „Air Force 1 Low“ versija pasauliui pristatyta buvo 1983-aisiais. Įdomu, jog nedaug trūko, kad „Air Force 1“ modelio istorija baigtųsi vos prasidėjusi. 1984-aisiais „Nike“ svarstė apie jų gamybos nutraukimą, tačiau Baltimorės mieste veikę avalynės perpardavinėtojai matė šių batelių potencialą ir kompanijai pasiūlė idėją gaminti įvairesnių spalvų versijas. Pasiūlymas buvo išgirstas ir nuo to laiko „Air Force 1“ paklausa tik augo.

„Nike Air Force 1“ kedai moterims parduotuvių lentynose atsirado tik 2001-aisiais. Už tai dėkingi turėtume būti garsiai reperei Missy Elliot, kuri dar 1997-aisiais pasiuntė signalą, jog šių batelių reikia ir moterims – jos albumo „Supa Dupa Fly“ viršelį papuošė nuotrauka, kurioje ji avėjo būtent „Air Force 1“.

„Nike Air Force 1“ kedai – tai bene sėkmingiausias kompanijos kūrinys, kuriam, panašu, jog nėra galiojimo laiko. Kiekvienais metais šių batų visame pasaulyje parduodama po daugiau nei milijoną porų. Šios ikonos odisėja tęsiasi ir jai pabaigos nematyti – gatvėse „Air Force 1“ bateliai neužleidžia pozicijų ir metai iš metų maudosi šlovės spinduliuose. 

„Nike Blazer“ kedai

Dar viena kompanijos pažiba, kuri pirmuosius savo žingsnius žengė 1973-aisiais. Modelio populiarumo kreivė ypatingai kilo, kai juos avėjo NBA legenda George’as Gervin’as. Iš krepšinio aikščių „Blazer“ kedai po truputį migravo į gatves ir galiausiai buvo adaptuoti kaip laisvalaikio kedai vyrams ir moterims. Šie pigūs, tačiau itin kokybiški „Nike“ batai puikiai įsitvirtino ir riedlenčių kultūroje – skater‘iai juos vertina dėl subtilaus dizaino bei tvirtos konstrukcijos. SIL elektroninėje parduotuvėje gali rinktis iš dviejų tipų „Blazer“ batelių – žemo ir aukšto profilio. Klasika tapę „Nike Blazer“ kedai iki šių dienų išlieka vienu populiariausių kompanijos kūrinių ir kasmet sugrįžta su nauja energija!

„Nike Air Max 90“ kedai

Aplenkę laiką ir su metais vis geresni – tai klasikiniai „Nike Air Max 90“ kedai. Elitinio „Nike“ klubo nariu laikomas siluetas tvirtai laiko savo pozicijas gatvėse ir yra mylimas dėl savo ypatingo komforto. Kitaip nei du pastarieji modeliai, „Air Max 90“ istorija prasidėjo ant bėgimo takų. Už šį šedevrą dėkingi esame vienam garsiausių avalynės dizainerių – Tinker’iui Hatfield’ui. Įdomu, jog jį įkvėpė unikalus pastatas Paryžiaus Beaubourg rajone – Nacionalinis Žoržo Pompidu meno ir kultūros centras.

1990-aisiais išleisti kedai pirmiausia buvo vadinami „Air Max III“ vardu, o 2000-aisiais pervadinti į dabartinį „Air Max 90“. Juos mėgo net George H.W. Bush’as, repo pasaulio žvaigždė Drake’as, pop scenos diva Rihanna ir dar daugybė garsenybių. Metai bėga, tačiau „Nike Air Max 90“ kedai vyrams, moterims ir vaikams išlieka aukštumoje. Visame pasaulyje pamėgti batai stebina savo universalumu – juos lengvai įpinsi į savo įvaizdžio paveikslą. SIL elektroninėje parduotuvėje rasi pačių įvairiausių „Nike Air Max 90“ spalvinių versijų.

„Nike Air Max 2090“ kedai – perlas futuristinio stiliaus gerbėjams

2020-aisiais buvo švenčiamas „Nike Air Max 90“ 30-ies metų jubiliejus ir „Nike“ kompanija šią progą norėjo pažymėti skambiai. Kūrybinei komandai kilo idėja gimtadienį atšvęsti su atnaujinta legendinio silueto versija ir taip gimė „Nike Air Max 2090“ laisvalaikio kedai. „Nike“ dizaineriai mintimis keliavo į tolimos ateities pasaulį, svarstė, kaip atrodys stilius ir mūsų visų gyvenimas. Visos šios kūrybinės idėjos realizuotos su „Nike Air Max 2090“ modeliu – jis dedikuojamas pažangiam ir šiuolaikiškam gatvės stiliui, kuriame nebeegzistuoja jokios taisyklės.

Kuo „Nike Air Max 2090“ skiriasi nuo ikoninio „Air Max 90“? Pirmiausia, naujasis modelis turi didesnę oro pagalvę pade – tai reiškia, jog su kiekvienu žingsniu bus jaučiamas dar didesnis komfortas. „Nike Air Max 2090“ vyrams ir moterims pasižymi ypatingu lankstumu ir pėdų neužrakins „kalėjime“ – jos net ir po intensyvaus veiksmo kupinos dienos jausis puikiai! Jeigu jauti, kad Tavo stilius pakeliui į ateitį – „Nike Air Max 2090“ kedai taps tobulu kelionės draugu ir žvilgsnius gatvėje medžiojančiu įvaizdžio akcentu.

„Nike Air Max Verona“ kedai moterims

Šis „Nike Air Max“ šeimos siluetas dedikuotas specialiai moterims ir 2020-aisiais atgimė su tikslu įkvėpti moteris drąsiems stiliaus eksperimentams. „Verona“ vardas „Nike“ istorijoje pirmą kartą suskambo dar 1992-aisiais, kai buvo išleisti bėgimo bateliai, skirti moterims. Jie buvo kuriami įpinant dizaino detales iš „Air Max 90“, „Air Max BW“ ir „Air Max 180“ modelių, tačiau tai sėkmės negarantavo ir suspindėti „Verona“ bateliams lemta nebuvo. Kompanijos archyvuose jie pragulėjo beveik 30 metų ir 2020-aisiais nuspręsta, jog verta „Verona“ siluetui suteikti antrą šansą. Tiesa, šį kartą jau ne bėgimo, o laisvalaikio pasaulyje ir ženkliai atsinaujinus. Moteriški „Nike Air Max Verona“ kedai sukurti stilingam miesto šurmuliui. Batelių dizainą įkvėpė „Air Max 90“ ir „Air Max 200“ modeliai ir drąsios, madingos bei savimi pasitikinčios šių dienų moterys, kurios pergalingas kiekvienos dienos formules kuria pasitelkdamos ir stiliaus pajėgas. „Nike Air Max Verona“ laisvalaikio batai sukurti įsimintinoms istorijoms – kiekviena moteris ar mergina juos įpins į savo įvaizdžio dėlionę ir pasauliui pristatys per savo unikalią prizmę. Įdomu, jog „Nike Air Max Verona“ kedų ambasadorė – tai viena ryškiausių teniso pažibų Naomi Osaka, kuri kviečia visas moteris būti ryškiomis, išlaisvinti savo asmenybes, siekti maksimaliai aukštų tikslų bei nepamiršti aktyvaus gyvenimo būdo.

Spalvingam laisvalaikiui sukurti Nike Fontanka Edge kedai

Išskirtiniam stiliui ir šelmiškam pavasario/vasaros sezonui sukurti kedai, kurių gimimą įkvėpė unikalus fenomenas. Kedų ir gatvės stiliaus kultūra su laiku patraukia vis didesnės dalies moterų dėmesį. Ženkliai augantį merginų ir moterų įsitraukimą į sneaker’ių kultūrą pastebi ir „Nike“ kompanija, kuri vis dažniau nustebina specialiai joms skirtais kūriniais. Vienas iš jų – tai naujos kartos „Nike Fontanka Edge“ laisvalaiko kedai. Jie gimė su viena misija – nepaisyti jokių taisyklių, o kaip moterys juos panaudos savo stiliuje – kūrybingumo klausimas. Atverk duris stilingoms improvizacijoms, leisk šios dienos nuotaikai diktuoti tavo įvaizdį ir, žinoma, stebink! „Nike Fontanka Edge“ laisvalaikio kedai pasiruošę bet kokiam išprotėjusiam nuotykiui, net jei tai būtų skrydis į egzotiškiausią kraštą be atgalinio bilieto. Štai į tokią atmosferą ir nuotaiką Tave pakvies bei nuoboduliui griežtą „Ne!“ tars šie batai. Skamba kaip tobulas planas pavasario ir vasaros sezonui, tiesa? Ilgai nesvarstyk ir pirmyn, nes geriausias laikas išlaisvinti ryškiausias savo spalvas yra dabar!

Būk užtikrinta – gatvėje jie sumedžios ne vieną žvilgsnį. Išraiškingas „Nike Fontanka Edge“ dizainas ne ką mažiau pašėlęs nei pati modelio idėja. Ribų ir rėmų jų kūrybos procese paprasčiausiai nebuvo. Jų neturėtų būti ir Tavo stiliaus istorijoje!

Žaismingi „Nike Fontanka Edge“ laisvalaikio batai moterims buvo įkvėpti Sankt Peterburgo ir šiame mieste šurmuliavusios reivo kultūros. Kedų pavadinimą įkvėpė per Sankt Peterburgo miestą tekanti Fontanka upė. Vienas iš esminių nelegalių vakarėlių veiksmo centrų buvo šalia jos stovėjęs apleistas pastatas. Fontanka 145 vardu vadintame pastate 1988-aisiais įsikūrė jauni menininkai, kurie čia pradėjo organizuoti trankius vakarėlius ir kūrė pamatus elektroninės muzikos kultūros fenomenui.

Kuo dar ypatingi „Nike Fontanka Edge“ bateliai? Laisvė ir komfortas Tavo pėdoms. Kedų konstrukcija sudaryta iš plono, lengvai kvėpuojančio tinklelio, o padą užpildo minkšta „ZoomX“ puta, dėl kurios kiekvienas Tavo žingsnis bus palydėtas šoklia amortizacija. Žaismingame kedų dizaine susijungia išraiškingos detalės ir akį traukiančios spalvos bei sporto ir aukštosios mados stilių estetikos. „Nike Fontanka Edge“ kedai – tai žalia spalva Tavo stiliaus laisvei!

Nesenstantys „Nike Air Max 95“ kedai

„Nike Air Max 95“ laisvalaikio batai – tai vienas ikoniškiausių kūrinių „Nike“ istorijoje ir neabejotinas klasikos sekcijos narys. Šlovė ir populiarumas šį modelį lydi jau daugiau nei 25 metus. Šio silueto autorius – dizaineris Sergio Lozano, kurio kūrybą įkvėpė jau minetas Tinker‘is Hatfield‘as. Būtent jis Lozano galvoje įskiepijo idėją, jog kiekvienas kūrinys turi pasakoti istoriją. Taigi, „Air Max 95“ istorija prasidėjo labai netikėtai – vieną dieną „Nike“ būstinėje, Oregone,  Sergio Lozano stebint vaizdą pro langą. Ežeras, medžiai ir lietus dizaineriui pasufleravo idėją batų dizaine pavaizduoti erozijos procesą. Kitu Lozano įkvėpimo šaltiniu tapo žmogaus anatomija – raumenų bei slankstelių formas dizaineris sugebėjo įpinti į gyvybingą „Air Max 95“ išvaizdą. Įdomu, jog „Nike Air Max 95“ kedai tapo pirmuoju modeliu, kuriame iš išorės matoma pado pagalvė panaudota ir priekinėje dalyje. Šie „Nike“ batai vyrams, moterims ir vaikams jau daugybę metų džiugina ypatingai aukšta kokybe bei komfortu, todėl visai nenuostabu, kad iš populiariausiųjų sąrašo jie niekur nedingsta.

„Nike Air Max ZM950“ kedai

25-ojo „Nike Air Max 95“ jubiliejaus proga 2020-aisiais pristatyta moderni ikoninio modelio versija – „Nike Air Max ZM950“ batai. Išraiškingų formų „Nike“ batai netruko sulaukti pripažinimo ir įsitvirtino gatvės stiliaus pasaulyje. Juose išlaikyta ir originalaus modelio idėja – pavaizduoti žmogaus kūną. Netaisyklingos linijos, akį traukiančios detalės, lengva konstrukcija – šie privalumai leidžia „Nike Air Max ZM950“ batus vadinti vienais ryškiausių šių dienų stiliaus kontekste. Atrodyk stilingai, jauskis užtikrintai ir mėgaukis laisvalaikiu su naujos kartos „Nike Air Max ZM950“ kedais!

„Nike Zoom Double-Stacked“ kedai

Jeigu ieškai batų unikaliam įvaizdžiui, būtinai turėtum apsvarstyti „Nike Zoom Double-Stacked“ modelio kandidatūrą. Maištaujančią sielą savyje įkūniję batai moterims žavi nestandartiniu dizainu ir į pasaulį paleisti buvo su misija lydėti į taisykles laužančius nuotykius. „Daugybė moterų dievina kedus ir aistringai įsitraukia į šią kultūrą, todėl yra nuostabu, jog turime galimybę tai švęsti. „Nike Zoom Double-Stacked“ sujungia inovatyvumą, energiją ir aukščiausią kokybę“ – apie batus pasakojo „Nike Sportswear“ projektų vadovė Kizzier. Spinduliuok pasitikėjimu ir išlaisvink savo stiliaus energiją, o „Nike Zoom Double-Stacked“ kedai kiekvieną dieną rūpinsis maksimaliu Tavo pėdų komfortu!

„Nike Space Hippie“ serijos kedai vyrams ir moterims

Ar kada svajojai apie kelionę į tolimąjį Marsą? Ten Tave nukels vyriški ir moteriški kedai iš „Nike Space Hippie“ kolekcijos. Marso ir futuristinio dizaino įkvėptos serijos produktai buvo kuriami panaudojant perdirbtas medžiagas. „Space Hippie“ serijos batai atstovauja Move To Zero judėjimą, kuriuo siekiama prisidėti prie tvarios planetos ateities. Avint tokius kedus ne tik gausi karmos taškų, bet ir papildysi savo stilių unikaliu akcentu.

Visus šiuos „Nike“ kedus galite įsigyti SIL.lt – pasirūpink naujais bateliais jau dabar ir pasitik vasarą bei jos nuotykius stilingai!


Šiame straipsnyje: Nikekedaisportiniai bataiSIL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Šituos pirksiu Miesto stiliaus legenda – „Nike Air Force 1“ kedai

Dermatologas

Dermatologas portretas
Man rodos vasarą su tokiais kedais kojos turėtų garantuotai smirdėti.! Nežiūrint kad Nike...

Anonimas

Anonimas portretas
ai turguj triskart pigesni ir tiek pat nesiojami,juk tie ir anie azijatu pasiuti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių