Vasaros suknelė – tai jausmas: kas madinga šiemet?

Lengva, laisva, plazdanti, valiūkiška – kokia vasara, tokia ir vasaros suknelė. Ant podiumo pristatoma modelių įvairovė verčia aikčioti iš nuostabos, o dizainerė Diana Rūta Stankevičienė primena: "Nėra moters, kuriai netiktų suknelė."

Išlaisvina polėkį

"Skaisti saulė, gaivus vėjas, margaspalviai žiedai, žalios pievos – vasaros grožis svaigina. Natūralu, kad ir moterys nori būti gražios: jos juk – tikros gamtos gėlės, pajutusios šilumą atbunda, skleidžiasi, sužydėjusios žavi, keri, stebina. O kas geriau, jei ne suknelė, padės labiausiai atsiskleisti? – retoriškai klausia dizainerė. – Kelnės, švarkai, marškiniai ir net sijonai – beveik visais drabužiais dalijamės su vyrais. Suknelė – vienintelis moteriškumo simbolis, kurio iš mūsų vyrai, bent jau europiečiai, niekada neatims."

D.R.Stankevičienė įsitikinusi, kad visų pirma vasaros suknelė – tai jausmas. Vilkėdama šį drabužį moteris atsipalaiduoja, į problemas ir rūpesčius žiūri paprasčiau, atranda džiaugsmą mažuose dalykuose. Šis dvasios polėkis atsiskleidžia net ir gana konservatyviuose, darbo taisyklių įrėmintuose apdaruose: jiems vasarą tereikia šviesesnių, ryškesnių spalvų, įdomesnių modelių ir siluetų, lengvesnių ir plonesnių audinių, santūrių raštų.

"Kad ir kokia graži būtų darbui skirta suknelė, ji moteriai neleis pasimėgauti stebuklingu šio sezono lengvumu. Vasaros suknelė – laisvalaikiui, atostogoms, poilsiui sodyboje ar pasivaikščiojimams prie jūros skirtas apdaras. Ji transformuoja mintis ir jausmus. Tokią suknelę, norėtųsi, kad ir ne vieną, turėtų kiekviena moteris", – linki dizainerė.

Mados promenada

Suknelei podiumą skiriantys dizaineriai siekia išaukštinti moteriškumą. Šis privalomas vasaros atributas gali būti labai įvairus: romantiško, bohemiško, marinistinio, klasikinio stiliaus, trumpa, sulig keliais ar savo apačia šluojanti žemę, grakštaus, figūrą pabrėžiančio silueto ar be aiškių linijų.

"Į garderobą aktyviai veržiasi devintojo dešimtmečio mados elementai ir gėlių vaikų stiliaus akcentai. Šią vasarą atrodyti vėjavaikiškai – labai stilinga: raukiniai, klostės, nuogi pečiai, pro sijone esančius skeltukus koketiškai matomos kojos, – tikina dizainerė. – Vis dar aktualios suknelės-marškiniai. Tiek jaunos, tiek vyresnės moterys jau spėjo įvertinti šį apdarą: jį galima dėvėti kaip suknelę arba kaip tuniką, ilgus marškinius su įvairiomis kelnėmis ir sijonais, gerai jaustis tiek miesto gatvėje, tiek užsienio kurorte."

Santūrumą mėgstančios moterys prioritetą skiria laisvo silueto, lengvo, mišraus klasikinio ir bohemiško ar sportiško stiliaus suknelėms. Šiuose apdaruose dera grožis, jaukumas, komfortas, originalumas, saviraiška – viskas, ką taip mėgsta savo vertę žinančios lietuvės.

Stiliaus ir patogumo nestokoja liemens dailumą pabrėžiančios susiaučiamos suknelės. Jos gali būti romantiškos su plačiomis rankovėmis ir saulės kliošo sijonu, seksualios ir gundančios – lyg ankštos su gilia iškirpte, skeltuku sulig šlaunų viduriu – jo gylis priklauso nuo moters drąsos.

Viena pagrindinių tendencijų, kuri pasireiškia šio sezono modeliuose – suknelės su sagomis, vadinamos tiesiog chalatais. Užsegimas gali būti vienaeilis ties viduriu, tačiau siūlomi ir originalūs asimetriniai variantai: viršutinė viena dvi sagos viduryje ir toliau jų eilutė nukrypsta į šoną ar užsegimas priekio šone, šoninėje siūlėje arba nugaroje. Visi išvardyti asimetriniai modeliai būdingi prigludusio silueto, standesnio audinio suknelėms.

Šią vasarą atrodyti vėjavaikiškai – labai stilinga: raukiniai,  klostės, nuogi pečiai, pro sijone esančius skeltukus koketiškai matomos kojos...

Audinių ir raštų lengvumas

"Vasara nestokoja jausmingų augalinių raštų, tačiau akivaizdžiai pastebima geometrinių formų – tiek smulkių, tiek stambių, kartais – skirtingų, pereinančių iš stambių per smulkias į vienspalvį audinį. Populiarus akvarelės, tapybos imitavimo efektas, – vardija madingas tendencijas pašnekovė. – Pastarieji motyvai nepakeičiami miesto erdvėje. Jie mažiau pretenzingi, juos lengviau derinti su kitais aksesuarais, tinka įvairioms progoms, vietai, amžiui, figūrai. Gėlės – romantikos simbolis, siūlyčiau jas pasilikti antrai dienos pusei – kai siekiate sužavėti, nustebinti."

D.R.Stankevičienė atkreipia dėmesį, kad svarbu pasirinkti tinkamo dydžio ir spalvų derinių augalinius raštus – atsižvelgti į veido, plaukų spalvą, figūrą.

"Jei esate stambi, masyvių gėlių raštų neturėtų būti opiose vietose – krūtinė, klubai, pilvukas atrodys dar putlesni. Tokioms moterims verta rinktis vertikalius ar įstrižus dryžius, kurie stambią figūrą vizualiai lieknina. Visus figūros trūkumus afišuoja vienspalviai audiniai, ypač šviesūs pasteliniai", – įspėja pašnekovė.

Vasaros spalvų paletėje jokių apribojimų nėra: norite būti pastebima – rinkitės oranžinę, geltoną, žalią, rožinę ar žydrą  neonines spalvas, eleganciją pabrėš pastelinės ar sodrios žemės spalvos, tačiau pripažinta sezono karalienė – balta. Ji sukuria vasarišką lengvumą, ypač dera prie gražiai įdegusio kūno.

Šilkas, šifonas, medvilnė, plona viskozė labai tinka romantiško stiliaus suknelėms, medvilnė, plonytis trikotažas – bohemiško, klasikinio stiliaus. Šiltojo sezono privilegija – nėriniai, kiauraraščiu siuvinėti audiniai.

Eksperimentų drąsa

"Pastaruoju metu kur kas svarbiau ne tai, ką esi apsivilkusi, o kaip sekasi suformuoti savo įvaizdį. Ta pati suknelė skirtingai atrodys derinama su skirtinga rankine, aksesuarais. Vis dėlto didžiausią įtaką stiliui turi avalynė", – pabrėžia dizainerė.

Abejojančioms ji siūlo atlikti eksperimentą: gėlėtą suknelę apsivilkti prie sandalų, kaspinu aplink čiurną aprišamų balerinų, minkštos odos aulinukų, sportinių batelių, grakščių aukštakulnių. Kiekvieną kartą ne tik kitaip atrodysite, bet ir skirtingai jausitės.

"Pasikeičia elgesys, laikysena, judesiai, sėdėsena ir net kalbos maniera, sukuriama kita informacija apie moterį. Jei stokojate fantazijos, panaršykite interneto platybėse – gatvės madoje netrūksta įkvėpimo", – šypsosi D.R.Stankevičienė.


D.R.Stankevičienė pataria

• Lietuvės dažnai renkasi per siauras sukneles: į jas įsispraudžia, o ne apsivelka. Suknelė turi pabrėžti figūrą, bet ne atrodyti vulgariai.

• Pilkos, juodos spalvos sukneles padėkite į šalį, bent tris mėnesius per metus pasidžiaukite gaiviomis palvomis. Jaunoms moterims tiks visa spalvų vaivorykštė, vyresnio amžiaus turėtų vengti pudros ir mėsos spalvos drabužių – jie paryškina veido odos blyškumą.

• Tos, kurios neatsigina kompleksų arba yra itin praktiškos, gali siūdintis suknutės ir švarko komplektą. Švarkelis pravers vėsiu oru, o vyresnio amžiaus moterims pridengs suglebusius rankų raumenis, paslėps figūros trūkumus. Labai svarbu išlaikyti teisingas švarko ir suknelės proporcijas – prie trumpo švarkelio derės ilgesnė suknutė, prie trumpos suknelės – ilgas, klubus dengiantis švarkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginia Schwenk

Virginia Schwenk portretas
„Google“ už kiekviena savaite sumokejo internetini darba iš namu nuo 4000 iki 9000 euru. Gavau pirmaji menesi € 20974 ir 29485 eurus mano paskutinio menesio „Google“ mokejime ir dirbau 2–4 valandas per diena laisvalAikiu lengvai iš namu. Tai tikrai patogi vartotojui,, ir aš tiesiog taip džiaugiuosi,, kad sužinojau apie tai... Skaityti daugiau šioje svetaineje.. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­rkLinks3.Com

Nuoširdžiausi linkėjimai

Nuoširdžiausi linkėjimai portretas
gerbiamai dizainerei- įkvėpimo Jums visuose Jūsų puikiuose darbuose, stebinkit, džiuginkit ir džiaukitės pati.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių