Y. Saint Laurent‘o kurtas moteriškas švarkelis aukcione parduotas už rekordinę sumą

  • Teksto dydis:

Gausiai siuvinėtas legendinio prancūzų dizainerio Yveso Saint Laurent‘o kurtas moteriškas švarkelis aukcione parduotas už rekordinę sumą. Už rūbą, kurį Y. Saint Laurent‘ą sukurti įkvėpė Vincento Van Gogho „Saulėgrąžos“, „Christie‘s“ aukcione sumokėta 382 tūkst. eurų.

Jį įsigijo Viktorijos nacionalinė galerija (National Gallery of Victoria) Australijos Melburno mieste. Tai buvo iki šiol didžiausia suma, sumokėta už šio dizainerio kūrinį. Švarkelis buvo vertinamas 80-120 tūkst. eurų.

Spalvingą švarką daugiau kaip 600 valandų rankomis siuvinėjo aukštosios mados siuvinėjimo meistras Lesage‘as. Jis buvo Y. Saint Laurent‘o 1988 metų pavasario-vasaros kolekcijos dalis. Ant podiumo kūrinį pristatė topmodelis Naomi Campbell. Pasaulyje yra tik keturi šio šilku pamušto švarko egzemplioriai. Jis laikomas aukštosios mados istorijos šedevru.

„Aš visad žavėjausi tapyba. Todėl natūralu, kad ji įkvėpė mano kūrybą“, – rašė Y. Saint Laurent‘as 2004-aisiais kataloge Paryžiaus parodai. Mados kūrėjas mirė 2008-aisiais, jam buvo 71-eri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Akiu dumimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių