Žinomos moterys atskleidė savo grožio paslaptis

  • Teksto dydis:

Brangūs kremai, aukso dulkėmis patobulinti serumai, plaukams žvilgesio suteikiančios kaukės, odą švytėti paskatinantys kūno aliejai, egzotiški masažai, kruopščiai atliekami manikiūrai ir pedikiūrai, jauninančios procedūros lazeriais, vis daugiau sekėjų sulaukiančios injekcijos – apie tai, be kokių ritualų negali išsiversti, papasakojo žinomos moterys.

Švenčių planuotoja Kristina Kaikarienė, dainininkė Viktorija Vaičaitė, televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė, medalių kūrėja Irina My My, vairuojančių moterų asociacijos prezidentė Asta Jonušienė ir plaukų stilistas Karolis Murauskas privalėjo nuspręsti, kurios iš kelių dešimčių drąsuolių taps lietuviško maisto produkto „Tri-Collagen peptide“ reklaminiu veidu.

„Kiekvieną mėnesį savimi besirūpinančių moterų laukia daugybė „darbų“ – procedūros rankoms, kojoms, veidui, plaukams, kūnui... Kad tris dienas per savaitę neleisti grožio salonuose, mes daug ką išmokome pasidaryti pačios“, – su šypsena pasakojo K. Kaikarienė.

Oda pradėjo rūpintis mokykloje

Ji savo veido oda pradėjo rūpintis anksti – dar mokykloje. Tuomet teko pradėti riboti saldumynus, dėl kurių „užpuldavo“ nedžiuginantys spuogeliai, rašoma pranešime spaudai.

„Desertais vėliau galėjau kiek pasimėgauti. Bet maždaug iki 35 metų, nes tuomet suvalgytos plaktos grietinėlės indelis ne tiek nudžiugindavo skrandį, kiek ištuštindavo piniginę ieškant kaip padėti veido odai“, – prisiminė pašnekovė.

Ji visuomet atidžiai renkasi kremus ir niekuomet nenaudoja stipresnių nei rekomenduojami jos amžiaus grupės moterims. Šios taisyklės paisymas, anot K. Kaikarienės, labai pasiteisino.

Nevengiu išmėginti naujoves, bet dažnokai puspilniai buteliukai ar dėžutės tiesiog keliauja į šiukšliadėžę – jei nesimato jokių pokyčių, kam tuomet priemonę naudoti?

Kosmetologiją baigusi žinoma moteris sakė žinanti daugybę priemonių ir maisto papildų, bet patikinti retu „stebuklu“.

„Nevengiu išmėginti naujoves, bet dažnokai puspilniai buteliukai ar dėžutės tiesiog keliauja į šiukšliadėžę – jei nesimato jokių pokyčių, kam tuomet priemonę naudoti?“, – nedvejojo K. Kaikarienė.

Pašnekovė patikino, kad šįkart ją sudomino bendras Lietuvos ir Švedijos mokslininkų kūrinys iš kolageno, skirtas odai, plaukams bei nagams stiprinti. Būtent šis baltymas tarsi suklijuoja audinių ir organų ląsteles bei taip pagerina jų būklę ar funkcijas. Kolagenas gyvybiškai svarbus ne tik odai: taip pat jis sudaro 53 proc. sąnarių kremzlių ir 27 proc. kaulų. „O pirmieji rezultatai pastebimi jau po dviejų savaičių“, – patikino pašnekovė.

K.Kaikarienė pabrėžė – jai itin svarbi dar viena grožio procedūra. Ir tai yra miegas. Nepaisant to, koks metų laikas, moteris visuomet ilsisi prie praverto lango, nes dėl sandarių langų patalpose dažniausiai stinga gaivos, kas itin neigiamai veikia odą.

Daugiausiai dėmesio skiria plaukams

Dainininkė V. Vaičaitė patikino, jog kol kas perdėtai rūpintis oda jai netenka, tačiau kremą, serumą, paakiams skirtą priemonę ji turi.

„Jei pajuntu, kad oda po akimis labai išsausėjo, savaitę kas vakarą tepu šioje vietoje specialią kaukę“, – pasakojo žinoma mergina.

Daugiausiai V. Vaičaitės dėmesio kol kas sulaukia jos ilgi plaukai. Kokybiški šampūnai serumai, kaukės, balzamai, kondicionieriai, aliejai – dainininkė natūraliam grožiui puoselėti negaili nei laiko, nei lėšų.

„Plaukų nedažau, kas pusmetį yra šiek tiek patrumpinami jų galiukai. Tam, kad jie pailsėtų nuo džiovintuvo, kartais leidžiu natūraliai išdžiūti. O tam prireikia visos nakties“, – sakė pašnekovė.

Nepamiršta nusivalyti makiažo

Televizijos gelbėtojai G. Žemaitei svarbiausia grožio procedūra yra kas vakarą nusivalyti makiažą. Ir šio ritualo ji nepraleidžia jokiomis aplinkybėmis.

Serumas, kremas, veido odos šveitiklis – visa tai G. Žemaitei taip pat aktualu. Ji bent du kartus per mėnesį apsilanko pas kosmetologę, kuri atlieka stangrinantį veido masažą.

„Mokslininkai randa vis efektyvesnių būdų, kaip natūraliomis priemonėmis rūpintis savimi. Suprantama, kad kasdien papildyti mažėjančio kolageno atsargas neįmanoma, bet kad pusiausvyra būtų atstatyta, pakanka tuo pasirūpinti bent keturis kartus per metus“, – sakė G. Žemaitė.

Jos įsitikinimu, net dailiausia moteris privalo pasirūpinti veido oda, plaukais bei rankų nagais, nes į visa tai pirmiausia ir krypsta aplinkinių dėmesys.

„Priemonės, kurios drėkina odą iš vidaus, yra pačios veiksmingiausios. Jei tuo nesirūpinsime, nepadės nei brangiausi kremai. Žinoma, kiekvienas turi nepamiršti ir svarbaus grožio ritualo – kas dieną išgerti bent po du litrus vandens“, – sakė G. Žemaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokie

kokie portretas
kokie esate pavydūs ir pikti...kodėl?

posliakas

posliakas portretas
visas grozis kai rakum pozoj

gyventojai kauno

gyventojai kauno  portretas
neturi jau ka reklamuoti tai geriau sunelius katytes pareklamuokit negu tas nuvalkiotas iskastruotas baidykles
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių