Pereiti į pagrindinį turinį

Ar per aštrus maistas gali jus nužudyti?

2011-10-20 13:37
Ar per aštrus maistas gali jus nužudyti?
Ar per aštrus maistas gali jus nužudyti? / shutterstock.com nuotr.

Konkurse, kuriame susikauna žmogus su aštriausiais pasaulio pipirais, nelaimi niekas. Neseniai panašus konkursas buvo suorganizuotas Škotijoje, Edinburgo restorane. Rungtynių dalyviams buvo siūloma valgyti ypač karštus „Kismot Killer“ kario patiekalus. Kai kurie konkurso dalyviai po tokio maisto raitėsi ant grindų agonijoje, vėmė ir alpo.

Konkurse dalyvavę Britų Raudonojo Kryžiaus darbuotojai buvo šokiruoti, kiek žmonių šiame konkurse nukentėjo ir kiek prireikė greitosios pagalbos. Beveik pusė norinčių dalyvauti konkurse pasitraukė iš kovos, pamatę alpstančius ir vemiančius konkurentus.

Taigi kaip iš tikrųjų mūsų sveikatą veikia aštrūs čili pipirai? Ar įmanoma suvalgyti tiek aštraus maisto, kad numirtumėte? Tokius klausimus bandė atsakyti msn.com žurnalistai.

Meksikos universiteto sodininkystės profesoriui Paului Boslandui pavyko atrasti patį aštriausią čili pipirą pasaulyje. Mokslininkas teigia, kad čili pipirai iš tiesų gali būti mirtini. „1980 metų tyrimas parodė, kad 1,3 kg aštrių čili pipirų miltelių, suvartotų iškart, galėtų nužudyti apie 70 kg sveriantį žmogų“, - pasakoja sodininkystės ekspertas.

„Tačiau žmogaus organizmas pradėtų reaguoti daug anksčiau ir teoriškai nebebūtų įmanoma suvalgyti visų pipirų miltelių“, - pabaigė aiškinti P.Boslandas.

Čili pipirų valgymas pakelia žmogaus temperatūrą. Per didelis aštrių pipirų kiekis gali pakenkti skrandžio sienelėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų