L. Larionovos ir E. Rainio kolekcijose – duoklė šilkinei elegancijai

Kaprizingasis šilkas, tradiciniai britiški audiniai ir raštai, atgimimą simbolizuojančios gėlės. Per 60 nepaprasta elegancija ir lengvumu dvelkiančių modelių 2013 m. pavasario-vasaros kolekcijose pristatė vieni žymiausių lietuvių dizainerių – Egidijus Rainys ir Lilija Larionova.

Įkvėpė garsi pora

Ketvirtadienio vakarą Ūkio banko teatro arenoje kolekcijas pristatantys dizaineriai L. Larionova ir E. Rainys artėjant šaltajam metų laikui mados mylėtojus sušildė jaukiomis pavasario-vasaros spalvomis.

Kas buvo tas atspirties taškas, padiktavęs medžiagas kolekcijai? „Stiklinis“ audinys – šilkas. Nuo šilko su metaliku ir prasidėjo šita kolekcija, - sakė L.Larionova. - Tiesą sakant, kaskart norisi ko nors įdomesnio, paeksperimentuoti su formomis. Man ši medžiaga pasirodė kaip plastelinas, todėl nuo jos viskas ir prasidėjo. O paskui automatiškai kyla mintis, su kuo jį derinti.“

Vėliau, kaip sakė dizainerė, atsirado tradicinis britiškas audinys – plona vilna, klasikinis raštas – vištos kojelės, nes pati idėja buvo Yoko Ono ir Johno Lennono santykiai. „Klausiausi muzikos, žiūrėjau klipus, pats tas dviejų žmonių santykio keistumas, menininkų asmenybės... Viskas taip susiklostė, susipynė, susidėjo ir išėjo“, - kolekcijos idėjos pasirinkimą apibūdino dizainerė.

Kaip detales ji naudojo gėles, raiščius, šlepetes, kurios, jos teigimu, taip pat suteikė kolekcijai lengvumo. Akcentu tapo ryški mėlyna spalva per kolekcijos vidurį, o jos užbaigimas buvo viską sujungiantis gėlėtas šilkas. „Suknelių spalvos, gėlių printai atspindėjo visas spalvas, kurias naudojau šioje kolekcijoje“, - pasakojo L. Larionova.

Rožinė – ne tik barbėms

Griežtų formų vengiantis E.Rainys silpnosios lyties atstoves žavėjo nepaprasta elegancija ir puošnumu. „Viskas prasidėjo nuo spalvos – rožinės. Paskui reikėjo ją suvaldyti – suderinti spalvą ir detales, - sakė E. Rainys. - Iš esmės ta spalva yra labai pretenzinga ir turi tokio lyg ir neigiamo atspalvio – barbės, kvailos moters. Mano tikslas buvo tą nepelnytai nuvertintą spalvą pateikti šiek tiek kitaip.“

Dizaineris teigė mėginęs atrasti pusiausvyrą, ir tai jam puikiai pavyko. O kaip atsvarą rožinei sukūrė partiją juodų suknelių. Daugiausia iš šilko, taip pat šifono, organzos kurtos suknelės dvelkė vasariška šiluma.

Sukneles puošusios rožytės – pavasario ir rožinės spalvos elementas. Daugelyje dizainerio kolekcijų vyrauja gėlių motyvas, tik jis, kaip teigė pats E. Rainys, skirtingai pateikiamas. „Gėlės yra labai moteriškas, švelnus ir trapus dalykas. Tos detalės pabrėžia drabužį, padaro jį trapesnį. Apskritai mano kolekcijose nėra griežtų formų, konstrukcijų, viskas yra aptaku, lengva. Taigi gėlės čia yra neatsitiktinai“, - šypsodamasis sakė E. Rainys.

Skirta toms, kurioms patinka

Dizaineriai juokėsi, kad vienas dažniausių klausimų – kokiai moteriai skirta kolekcija. L.Larionova teigė visad vengianti sukonkretinti, kokiai klientei skirta jos kolekcija.

„Nes nesu numačiusi jokios asmenybės, kas tai turėtų būti. Tai yra tiesiog moteris, kuriai patinka mano stilistika, tai, ką aš kuriu“, - sakė per tris mėnesius kitų metų pavasario-vasaros kolekcijai 29 modelius sukūrusi dizainerė.

Panašaus atsakymo sulaukta ir iš E. Rainio. Esą kolekcija skirta moteriai, kuriai ji patinka. „Nematau nei amžiaus ribos, nei statuso. Kadangi kolekcija skirta vakarui, ji yra tai moteriai, kuriai reikia pasipuošti“, - savo darbą pristatė kūrėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių