Lieknėjimo receptas: išsimiegokite

Prancūzų medikai atliko tyrimą ir išsiaiškino, jog jauni žmonės, neišmiegantys reikalingų 8 valandų, linkę persivalgyti. Nors miego ir persivalgymo ryšys yra žinomas jau dešimtmetį, tačiau tik dabar tai pavyko įrodyti.

„Visiems žinoma, jog žmonija visame pasaulyje ženkliai pilnėja. Tai paprastai paaiškinama - šiandieninis gyvenimo ritmas savaime verčia mažiau miegoti“, - sakė tyrimo autorė, medicinos daktarė Laurena Brondel.

Pasak jos, nauji tyrimai patvirtina, jog miego trukmės rodiklis ir kūno masės indeksas yra vienas nuo kito priklausomi - kuo mažesnis pirmas, tuo aukštesnis antras.

Specialistai per savaitę tyrė 12 jaunų žmonių, kurie nejautė jokių sveikatos negalavimų, pakankamai miegojo. Tyrime dalyvavusi jaunų žmonių grupė buvo išskirta į du pogrupius: pirmieji miegojo 8 valandas, antrieji -  tik keturias.  

Paaiškėjo, jog antro pogrupio dalyviai per dieną suvalgė 500 kalorijų daugiau nei pirmieji. Iš anksto nė vienas dalyvis tiksliai nežinojo kokie būtent tyrimai atliekami ir abiejose grupėse žmonės valgė tiek, kiek norėjo.

Praėjus savaitei išaiškėjo, kad grupė, kurioje dalyviai  miegojo po 4 valandas, vidutiniškai suvartojo 22 procentais daugiau kalorijų, nei tie, kurie miegojo 8 valandas. Be to, užfiksuota, kad pirmieji daugiau valgė per pusryčius ir pietus.

Jei žmogus viršija dienos kalorijų normą 20 procentų didelė tikimybė, jog po metų jis turės viršsvorį, o po dviejų metų - nutuks.
„Žmonės privalo suvokti miego svarbą. Būtina suprasti, jog tai nėra laiko švaistymas, ir galingas atkūrimo procesas, kuris reguliuoja energijos, emocijų, psichikos, fiziologinius bei kitus procesus“, - sakė L. Brondel.


Šiame straipsnyje: valgytiansvorismiegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių