Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija Pereiti į pagrindinį turinį

Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija

2011-06-21 16:04
Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija
Ryškūs ledai – maža chemijos laboratorija / Nerijaus Jankausko nuotr.

Prasti ledai gali ne tik nudažyti liežuvį, bet ir sukelti troškulį, alergiją, kitokius susirgimus. Todėl gydytojai pataria itin atidžiai skaityti pakuotę prieš įsigyjant porciją, skelbia GRYNAS.lt.

Geriausia rinktis kuo natūralesnius ledus, atkreipti dėmesį į naudojamus dažiklius, saldiklius. „Perkant vaisinius, sultinius ledus, reikia žiūrėti, iš ko jie padaryti. Jei tai vaisių sultys – viskas tvarkoje. Jei labai ryškūs, labai gražūs, tai reikėtų tą spalvą labai aiškiai išsianalizuoti, nes į tokius ledus gali būti pridėta nemažai dažiklių“, – Vilniaus laikraščiui „15min“ sakė gydytoja dietologė Jūratė Dombrovolskienė.

Pavyzdžiui, vaisinių ledų „Svetofor“ sudėtyje yra vos 1,9 proc. sulčių, visa kita – vanduo, dažikliai, įvairūs konservantai. Ananasų skonio leduose „Gummy“ sulčių taip pat nė kvapo - sudėtyje randama tik vandens, cukraus, gliukozės sirupo, konservantų ir kvapiųjų medžiagų, kaip rašoma, identiškų natūralioms.

Specialistų tegimu, jei renkamasi porcija su daug saldiklių – ji neatgaivins, tik sužadins troškulį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra