Pereiti į pagrindinį turinį

Baigėsi operacinės sistemos „Windows Vista" palaikymas

2012-04-12 12:03
Baigėsi operacinės sistemos „Windows Vista" palaikymas
Baigėsi operacinės sistemos „Windows Vista" palaikymas / JurgenDoe.deviantart.com iliustr.

Jei tikėti Microsoft patvirtintu tvarkaraščiu, galima konstatuoti, jog baigėsi oficialus operacinės sistemos Windows Vista palaikymas. Tai aktualu visoms versijoms, įskaitant Starter, Home Basic, Home Premium, Enterprise, Business, Ultimate ir jų 64 bitų variantams.

Mainstream-palaikymo pabaiga reiškia, jog daugiau nebus prieinami nemokami šios operacinės sistemos atnaujinimai. Išplėstinis šios sistemos palaikymas buvo pratęstas dar penkeriems metams, iki 2017 m. balandžio 11 d. Šiuo laikotarpiu kompanija platins nemokamus atnaujinimus saugumo „skylėms užlopyti“. Kitokio tipo OS ir atskirų tarnybų atnaujinimai bus prieinami už atskirą mokestį.

Visi atnaujinimai, kurie nebus laikomi saugumo atnaujinimais, bus pasiekiami, sudarius specialią sutartį. Ją bus galima sudaryti būsimų trijų mėnesių laikotarpiu nuo standartinio operacinės sistemos palaikomo pabaigos momento.

Išleista 2007 metais, operacinė sistema Windows Vista laikoma viena iš nesėkmingiausių Microsoft sukurtų OS versijų. Pagrindinėmis to priežastimis laikomos klaidos, padarytos pradinėje Vista versijoje, taip pat nepakankamai plati aparatinės įrangos tvarkyklių bazė, per didelis apetitas sisteminiams resursams ir t.t. Nieko keista, kad Vista populiarumas taip pat ir nepasiekė Microsoft užsibrėžto tikslo. Resurso Net Applications duomenimis, praėjusį mėnesį Windows Vista buvo įdiegta į maždaug 7,64% visų asmeninių kompiuterių, taigi pagal šį parametrą nusileidžiama ne tik „senutei“ Windows XP, tačiau ir porą metų vėliau pasirodžiusiai Windows 7.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų