Pereiti į pagrindinį turinį

Kokie stebuklai slypi sengirėse?

2014-01-22 16:00
DMN inf.

Režisierius Mindaugas Survila, prieš keletą metų nustebinęs filmu apie sąvartynų gyventojus "Stebuklų laukas", užsimojo įamžinti Lietuvos sengires.

Režisierius Mindaugas Survila, prieš keletą metų nustebinęs filmu apie sąvartynų gyventojus "Stebuklų laukas", užsimojo įamžinti Lietuvos sengires.

„Sengirė“ – tai filmas, kurio žiūrovas kartu su kūrėjais vaikščios žeme, nardys po vandeniu, skraidys tarp aukščiausių medžių. Kviesiu žmones įžengti į tas vietas, kuriose gali pajusti senąją mūsų šalies dvasią, stebėti jauniklius globojančias vilkes, žūtbūtines garbėtroškų kurtinių kovas, pirmąsias pelėdžiukų skraidymo pamokas, erelių lizdus, povandeninių miškų mistiką ir daugybę kitų nepažintų stebuklų“, – entuziastingai idėjas dėsto M.Survila.

Naujoji juosta bus paminklas ne tik Lietuvos gamtos unikalumui, bet ir palikimas ateities kartoms, kadangi vis sparčiau nyksta vertingieji sengirių plotai.

"Pagrindinis šio filmo tikslas yra atskleisti Lietuvos gamtos unikalumą nuo jos nutolusiems žmonėms, gaivinti žmogaus ir gamtos ryšį ir bent jau filme parodyti sengires ateities kartoms", – sako režisierius.

Paskutinius būsimosios juostos pasiruošimo darbus baigianti M.Survilos komanda jau netrukus planuoja kibti į sengirių filmavimo darbus, tačiau tam trūksta kokybiškos filmavimo kameros. Šią įsigyti režisierius tikisi padedamas visuomenės.

"Jausdami begalinę pagarbą mūsų filmuojamam objektui, norime jį parodyti, atskleisdami smulkiausias detales, o to nebūtų įmanoma padaryti be tinkamos filmavimo kameros", – kviesdamas prisidėti prie naujojo projekto M.Survila neabejoja: dokumentinė poema įamžina nepakartojamą Lietuvos gamtą ir garsins mūsų šalį užsienyje.

Vildamiesi sulaukti paramos, aukotojams M.Survila atsidėkoja iš anksto – siūlydamas nemokamai peržiūrėti 2011 m. sukurtą, tarptautinių apdovanojimų sulaukusį filmą „Stebuklų laukas” internete.

Sužinoti, kaip galima paremti dokumentinės poemos apie Lietuvos sengires projektą, galima čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų