Pereiti į pagrindinį turinį

Nustatytas šeštas šernų trichineliozės atvejis

2013-12-13 13:21
DMN inf.
Du vairuotojus iš pradžių nuskriaudė šernai, paskui – policija
Du vairuotojus iš pradžių nuskriaudė šernai, paskui – policija / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prienų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pateikė informaciją apie nustatytą naują šernų trichineliozės atvejį. Tai jau šeštas atvejis, užregistruotas rajone šiais metais.

Šių metų sausio – gruodžio mėnesiais sergantys trichinelioze šernai buvo sumedžioti Prienų šile (medžiotojų būrelis „Sakalas“), Naujosios Ūtos seniūnijos Palių miške (medžiotojų būrelis „Palios“), Balbieriškio seniūnijos Balbiergirio miške (medžiotojų klubas „Balbiergiris“), Prienų savivaldybės Mieškapievio karjero miške (medžiotojų būrelis „Prienai“), Šilavoto seniūnijos Mikalinės miške (Medžiotojų klubas „Šilavotas“) ir Naujosisos Ūtos seniūnijos Balbiergirio miške (Naujosios Ūtos medžiotojų būrelis).

,,Visais atvejais atlikome epizootinius židinių tyrimus, skerdienos ir dorojimo atliekos žmonių maistui ar gyvūnų šėrimui nebuvo panaudotos, o saugiai sunaikintos gyvūninių atliekų utilizavimo įmonėje ”, – teigė Prienų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiasis veterinarijos gydytojas inspektorius Egidijus Šarkūnas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad naudodami maistui sumedžiotų žvėrių ar namuose skerstų kiaulių mėsą, nepatikrintą veterinarijos gydytojo dėl trichineliozės užkrato, žmonės rizikuoja net tik savo sveikata, bet ir užsitraukia teisinę atsakomybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų