Pamaryje – pirmosios žąsys

Pamaryje užfiksuotos pirmosios parskrendančios žąsys. Nors kai kurie sparnuočiai jau suka lizdus, ornitologai tikina, jog jie dar nėra tikrieji pavasario šaukliai.

Pamaryje žąsys šiais metais matytos net sausio mėnesį. Ornitologų draugijos nariai vasario 13-ąją skelbė užfiksavę pilkąsias žąsis ir ties Krokų lankomis, ir ties Kniaupo įlanka.

Per Užgavėnes matytas ir paprastasis varnėnas bei pilkoji gervė, gulbių giesmininkių būrelis.

"Čiulba zylės, kiti jau strazdą girdėjo. Veikiausiai ir Klaipėdoje kai kur turėtų girdėti strazdus. Kažin ar tai jau pavasario šaukliai, nes Ventėje praėjusio ketvirtadienio naktį buvo 8 laipsniai šalčio, Kintuose šalo iki 10 laipsnių", – tikino Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys.

Ventėje nuo metų pradžios sužieduota 1 884 paukščiai, per vasarį – 403 sparnuočiai.

"Jūriniai ereliai jau krauna lizdus. Krankliai taip pat jau pradeda juos sukti. Ventėje matėme kryžiasnapių porelę, gliaudančią kankorėžius. Jie gal net pirmieji jau kiaušinius deda", – pasakojo V.Jusys.

Praėjusią savaitę žvejai mėgėjai ties Kintais vėl traukė žvejoti Kuršių marių ledu, tad sunku patikėti, jog paukščiai jau ruošiasi jauniklių vadai.

"Neseniai į namus patraukė Afrikoje žiemoję mūsų gandrai. Šiuo metu jie tęsia savo kelionę. Gandrai turėtų Lietuvoje pasirodyti antroje kovo pusėje. Lauksime tikro pavasario", – tikino V.Jusys.


Šiame straipsnyje: žąsysPamarysornitologaiVentė

NAUJAUSI KOMENTARAI

visai

visai portretas
durnės išprotėjo.Kaip veryga

apsigavo

apsigavo portretas
laike irsusals....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių