PAR iš draustinio pabėgo 14 liūtų būrys

  • Teksto dydis:

Pietų Afrikos Respublikoje netoli vienos kalnakasių gyvenvietės, besiribojančios su Krugerio nacionaliniu parku, į laisvę pabėgo 14 liūtų būrys, penktadienį informavo vietos valdžia, perspėjusi gyventojus būti atsargius.

Plėšrūnai buvo pastebėti klajojantys aplink Palaborvos miestelio fosfatų kasyklą „Foskor“, esančią netoli garsiojo aptverto rezervato vakarinio pakraščio.

Įtariama, kad didžiosios katės pabėgo iš draustinio, paskelbė šiaurinės Limpopo provincijos vyriausybė, pavedusi rezervato prižiūrėtojams stebėti būrį, kol pareigūnai sprendžia, kur perkelti gyvūnus.

„Kasyklos „Foskor“ darbuotojai ir visuomenės nariai šiuo pranešimu perspėjami visuomet būti budrūs“, – sakoma internete išplatintame provincijos Aplinkos ir turizmo departamento pareiškime.

Jame priduriama, kad per vyriausybės ir rezervato pareigūnų susitikimą buvo nutarta sugauti liūtus ir paleisti juos Krugerio nacionaliniame parke.

Vis tik parko atstovas Ike'as Phaahla pareiškė, kad tokie planai yra nerealistiški, nes nauji gyvūnai „ilgainiui pabėgs, kadangi kiti dominuojantys liūtai juos išvys“.

Anot I. Phaahlos, bet koks už rezervato ribų esantis gyvūnas „yra provincijos valdžios atsakomybė“.

Jis perspėjo, kad kol ši problema neišspręsta, „išlieka pavojus rajone dirbantiems visuomenės nariams“.

„Esama laukinių gyvūnų ir žmogaus konflikto tikimybės, todėl žmonės turėtų būti atsargūs, – sakė jis visuomeninei televizijai SABC. – Turime rasti draustinį, kur jie galėtų būti atgabenti ir įsikurti savo teritorijoje“.

Šiuo metu neaišku, kiek ilgai liūtai yra laisvėje.

Anksčiau šią savaitę leopardas mirtinai sudraskė dvimetį berniuką aptvertame personalui skirtame ruože Krugerio nacionaliniame parke.

Eigulių komanda susekė du berniuką galimai užpuolusius leopardus ir juos nušovė, kad neliktų pavojaus, jog tokia nelaimė pasikartos.

Parko teritorija apima beveik 2 mln. hektarų, ten sutinkama per 500 paukščių rūšių ir 147 žinduolių rūšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių