Paukščių – lyg vidurvasarį

Šių metų pavasaris stebina ir ornitologus. Balandžio 10-ąją buvo paminėta Pempės diena. Senoliai šią dieną laukdavo parskrendančių pempių, o jos šiemet pamary jau suka lizdus.

"Jau kadaise parskrido. Pempės net kiaušinius sudėjo. Nėra dar taip buvę. Mūsų gandrai taip pat iš lizdo nelipa antra diena, spėju, peri", – kalbėjo Ventės rago ornitologijos stoties vedėjas Vytautas Jusys.

Ornitologai stebisi tuo, kad šiemet iki balandžio 10-osios spėta sužieduoti 6,5 tūkst. paukščių, tiek pat, kiek per pusmetį.

"O tiek būdavo tik birželio pradžioje. Pavasaris prasidėjo, kad tik karo nebūtų", – nuogąstavo V.Jusys.

Specialistai aiškina, kad iš pradžių pavasaris lyg ir vėlavo, o po to viskas apsivertė – sugrįžo zylės, liepsnelės, žąsys, pempės.

"Net ir nykštukai tik balandžio vidury pasirodo, o jie jau seniausiai čia. Ir kregždės jau sugrįžusios. Vakar į tinklus papuolė trys egliniai kryžiasnapiai. Du patinai ir viena patelė. Vienas kryžiasnapis buvo su vokišku žiedu. Neseniai kurapką buvome sugavę, nedažnai jos į tinklus patenka", – teigė V.Jusys.

Balandžio 3-iąją Ventės rago ornitologijos stoties darbuotojai kartu su pagalbininkais Nemuno deltoje patrankine gaudykle sugavo dvi pilkąsias žąsis. Vienam paukščiui uždėtas kaklinis žiedas, kitam – GPS/GSM siųstuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arunui klp-

arunui klp- portretas
Ne tau ir suprasti priedurni. Velniai rautu, tikrai per daug idiotu priviso.

arunas klp

arunas klp portretas
nesupratau paukščių viršininko: Pavasaris prasidėjo, kad tik karo nebūtų", – nuogąstavo V.Jusys: ką jis norėjo pasakyti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių