Prasideda tradicinė aplinkosauginė akcija „Lašiša“

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas trečiadienį pradeda tradicinę aplinkosauginę akcija „Lašiša“, jos metu siekiama užtikrinti lašišų ir šlakių apsaugą jų migracijos ir neršto vietose.

„Migruojančioms lašišoms ir šlakiams šiuo laikotarpiu būtina ypatinga apsauga, nes jos susiduria su daug kliūčių – kabliaujančiais ar tinklais žuvis gaudančiais brakonieriais, užtvankomis, hidroelektrinėmis“, – teigiama departamento pranešime.

Tam, kad lašišos ir šlakiai lengviau migruotų, kai kuriose užtvankose, elektrinėse įrengti žuvitakiai – žuvų pralaidos.

Lašišų migracijai prasidėjus, kai kuriuose Lietuvos vandens telkiniuose šių žuvų jau buvo pastebėta – savaitgalį Kauno gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai sulaikė asmenį, neteisėtai plukdomuoju tinklu sugavusį ir lašišą.

Aplinkosaugininkai primena, kad bauda už neteisėtai pagautą lašišą ar šlakį siekia 970 eurų.

Akcija „Lašiša“ vyks visoje Lietuvoje, bet ypatingas dėmesys bus skiriamas Baltijos jūros priekrantei, Kuršių marioms, Nemuno deltos regionui, Šventosios (pajūrio), Nemuno, Minijos, Jūros, Dubysos, Neries, Šventosios, Žeimenos, Siesarties, Vilnelės upėms ir jų intakams.

Taip pat bus tikrinami privažiavimai ir keliai prie šių vandens telkinių.

Nurodytose vietose bus organizuojami reidai, vyks reguliari verslinės, mėgėjų ir specialiosios žvejybos kontrolė. Pareigūnai stabdys ir tikrins, ypač tamsiu paros metu, asmenų, įtariamų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimais, transporto priemones.

Akcija truks iki lapkričio 20 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
"bet ypatingas dėmesys bus skiriamas Baltijos jūros priekrantei"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių