Vasarą vežamiems gyvūnams reikia ypatingo dėmesio

  • Teksto dydis:

Vasarą vežant gyvūnus jiems būtina skirti kur kas didesnį dėmesį, užtikrinant gyvūnų sveikatą ir gerovės sąlygas. Tai ypač aktualu ilgų kelionių metu į šalis, kuriose dažnai fiksuojama aukšta aplinkos temperatūra, primena Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). Į tai gyvūnų vežėjų dėmesį atkreipia ir Europos Komisija, pabrėždama, kad vežami gyvūnai kelionės metu turi būti tinkamai apsaugoti ir prižiūrimi.

VMVT primena visiems gyvūnų vežėjams ir gyvūnų vežimo organizatoriams apie karščių keliamą grėsmę gyvūnams kelionių metu, todėl ragina labai atsakingai planuoti gyvūnų vežimą, nevežti jų tomis dienomis, kai numatomame kelionės maršrute prognozuojama aukštesnė kaip 30 °C laipsnių temperatūra.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad kelionės maršrutus reikia planuoti taip, kad maksimaliai būtų išvengiama neplanuotų sustojimų, kurių metu temperatūra gyvūnus vežančios transporto priemonės viduje labai greitai didėja. Kelionėje būtina dažnai stebėti gyvūnų savijautą, atliekant planinius sustojimus gyvūnams pagirdyti, reikia pasirūpinti, kad visos ventiliacijos angos būtų atidarytos, o transporto priemonę vėjo kryptimi reikia statyti taip, kad oras jos viduje maksimaliai cirkuliuotų.

Vežant gyvūnus, visuomet patartina transporto priemonėje juos laikyti kuo mažesniu tankiu bei pasirūpinti, kad kelionės metu nepritrūktų vandens atsargų, taip pat įsitikinti, kad transporto priemonėse įrengta ventiliavimo ir vėsinimo sistema veiktų be sutrikimų. Jei yra galimybių, veterinarijos specialistai rekomenduoja gyvūnus vežti geriau naktį nei dienos metu, kuomet aplinkos temperatūra yra žemesnė. Tačiau akcentuojama, kad ir šios priemonės ne visuomet yra pakankamos, todėl, esant aukštesnei nei 30 °C temperatūrai, kelionę reikia atidėti iki oras atvės.

Taip pat primenama, kad teritoriniuose VMVT padaliniuose dirbantys inspektoriai, prieš išduodami kelionės dokumentus gyvūnų vežimui, visada įvertina ne vien transporto priemones ir gyvūnų tinkamumą būti vežamiems, bet ir oro temperatūrą planuojamos kelionės metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o vezamiems ziema - jokio demesio nereikia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių