Žmonių žiaurumui nėra ribų: Indijoje nunuodijo tigrų šeimą

Indijos vakarinėje Goa valstijoje rasti negyvi tigrė ir jos trys jaunikliai, kuriuos tikriausiai nunuodijo vietos gyventojai, įtūžę ant gyvulius pjaunančių plėšrūnų, ketvirtadienį pranešė šalies pareigūnai.

Tigrų, kurie yra saugomi, skaičius pastaraisiais metais pamažu didėjo, tačiau padidėjo ir gyventojų nugalabijamų šių didžiųjų kačių skaičius, žmonėms vis labiau braunantis į tigrų teritorijas.

Keturių tigrų gaišenos pastarosiomis dienomis buvo rastos Goa šiauriniame miškų regione. Anksčiau tame rajone buvo sudraskyta karvė ir buivolas.

„Įtariamas nunuodijimas. Įtariame, kad buvo užnuodyta buivolo gaišena“, – naujienų agentūrai AFP sakė gamtos apsaugos pareigūnas Santoshas Kumaras (Santošas Kumaras).

Pasak jo, areštuoti trys vietos kaimo gyventojai.

„Šie tragiški tigrų žūties incidentai šokiruoja ir liūdina, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Goa vyriausiasis ministras Pramodas Sawantas (Pramodas Savantas). – Atliksime tyrimą ir imsimės griežtų veiksmų prieš kaltininkus.“

Pernai liepą Indijos vyriausybė paskelbė, kad nuo 2015 metų tigrų populiacija padidėjo 30 proc. iki beveik 3 tūkst., todėl sustiprėjo viltis, kad ši rūšis bus išsaugota.

1947 metais tigrų Indijoje buvo maždaug 40 tūkstančių.

Pernai nugaišo ar buvo nugalabyta daugiau kaip 60 tigrų, rodo oficialūs skaičiai.

Pernai liepą minia užmušė tigrą, kuris diena anksčiau mirtinai sudraskė žmogų ir sužeidė dar aštuonis.

Mėnesiu anksčiau žmonės nunuodijo karvę sudraskiusią tigrę ir du jos jauniklius.

Ekspertai sako, kad saugant tigrus būtų galima daryti daugiau – ne tik vietos bendruomenių, bet ir vyriausybinių agentūrų lygiu, šviečiant ir informuojant apie šiuos laukinius gyvūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gailestingas pridurkas suda mala..

gailestingas pridurkas suda mala.. portretas
nesenai rase kad Indijoj tigras sudraske du vaikus , dabar buivolus , o zinant ,kad to zmogelio ir jo vaiku gyvybe priklauso nuo tu jo buivolu duodamo pieno ir ju pagalba ydirbamos zemes derliaus gausos - tigras nuzudes buivolus pasmerke seima bado mirciai....vietiniai aborigenai zemdirbiai kovooja del islikimo kaip tik gali.....

O 10.000 kupranugarių?

O 10.000 kupranugarių? portretas
Dėl 1 tigrų šeimos (pavojingų žmonėms) apgailestaujama, bet dėl šaudomų 10.000 vargšų kupranugarių (kurie nepavojingi žmonėms, nes nėra plėšrūs) nieks neima į galvą. Kodėl Pasaulio gyvūnų globėjai neskambina pavojaus varpais, kad Australijoje šaudomi 10.000 kupranugarių?

senelis girinis

senelis girinis portretas
Pasaulyje vyksta neregeto masto kova pries gamta su zmogaus pagalba,atsipeikekim kol dar nevelu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių