Pereiti į pagrindinį turinį

Internetinis puslapis kvies aptikti nežemiškas butybes

2012-03-01 19:22
Internetinis puslapis kvies aptikti nežemiškas butybes
Internetinis puslapis kvies aptikti nežemiškas butybes / antarctica.greyfalcon.us iliustr.

Sukurtas naujas internetinis puslapis, kuriuo tikimasi įtraukti visuomenę į nežemiškos gyvybės paiešką.

Internetiniame tinklalapyje bus transliuojami radijo bangų dažniai, kurie paleisti iš Seti (Search for Extraterrestrial Intelligenve), rašo bbc.co.uk. Internetinio puslapio lankytojų bus prašoma ieškoti netikėtos veiklos ženklų.

Tikima, kad žmogaus smegenys gali pastebėti tokius dalykus, kurios lieka neaptiktos automatizuotos sistemos.

Projekto autorė Jilliana Tarter, kuris vadovauja Seti instituto centrui. Moteris savo visą gyvenimą paaukojo karjerai ieškodama nežemiškos būtybės ženklų.

Moteris tikisi, kad Seti Live internetinis projektas padės suburti mokslininkų bendruomene bei jų žinias suderinti su jau naudojamomis technologijomis.

„Gauname tokius dažnius, kuriuos mūsų automatinės signalų aptikimo sistemos ignoruoja, nes tokių signalų yra per daug, - kalbėjo moteris. – Dauguma jų yra sukurti žemės dirbtinių palydovų, tačiau šiame „triukšme“ gali būti pasislėpusių signalų iš tolimųjų technologijų“.

Seti centras šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius finansinius laikus. Organizacija išsilaiko tik iš visuomenės suaukotų pinigų. Tačiau mokslininkų darbą finansuoja ir tokie žinomi asmenys kaip buvęs astronautas Billas Andersas, fantastinių knygų autorius Larry Nivenas ir Holivudo aktorė Jodie Foster.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų