Pereiti į pagrindinį turinį

Ketvirtis pasaulio namų ūkių turi „Wi-Fi“ prieigą

2012-04-06 12:29
Ketvirtis pasaulio namų ūkių turi „Wi-Fi“ prieigą
Ketvirtis pasaulio namų ūkių turi „Wi-Fi“ prieigą

Strategy Analytics Inc. alikto pasaulinio tyrimo metu paaiškėjo, kad bevielio Wi-Fi ryšio prieigą yra įsirengę jau daugiau negu 439 milijonai namų ūkių, tai yra ketvirtis visų šios žemės namų ūkių. Pateiktoje tyrimo ataskaitoje  Strategy Analytics Inc. specialistai progniozuoja, kad 2016 metais tokių namų ūkių bus daugiau negu 800 milijonai– 42 procentai visų pasaulio namų ūkių.

Wi-Fi tapo pagrindine beviele technologija, namuose suteikianti interneto prieigą vis didesniam nešiojamųjų kompiuterių, planšečių, išmaniųjų telefonų ar televizorių kiekiui. Didėjantys šių prietaisų pardavimai, augantis išmaniųjų prietaisų poreikis bei „mada“ tiesia lygų kelią tolesniam Wi-Fi prieigą turinčių namų ūkių skaičiaus augimui.

Pietų Korėja, turinti didžiausią plačiajuosčio interneto tinklą pasaulyje buvo pirmaujanti ir Wi-Fi plėtroje į namų ūkius. Šioš šalies kaimynės, Kinijos, namų ūkių su Wi-Fi prieiga „tėra“ tik 25 procentai, tačiau tikimasi, kad tai bus viena didžiausią pažangą per artimiausius penkerius metus padarysiančių valstybių. Prognozuojama, kad iki 2016 metų Kinijoje namų ūkių, įsirengusių Wi-Fi prieigą padaugės daugiau negu 110 milijonų, o tai sudarys 31 procentą viso pasaulinio augimo.

Remiantis Strategy Analytics Inc. atliktio tyrimo duomenimis, didžiausia bevielio tinklo namų ūkiuose plėtra pastebima didžiausią plačiajuosčio interneto aprėptį turinčiose šalyse.  Grįžtant prie Kinijos, nors ši šalis ir nėra tarp pirmaujančių plačiajuosčio interneto plėtroje, jau dabar turi daugiausia namų ūkių su Wi-Fi prieiga po JAV ir Japonijos.

Tyrimo medžiagoje teigiama, jog artimiausią penkmetį didžiausias augimas numatomas Kinijoje, Indijoje ir kitose Azijos bei Ramiojo vandenyno regiono valstybėse.

Ataskaitos santraukoje Lietuva nėra minima. Kaip manote, kokia dalis Lietuvos namų ūkių turi įsirengę ir naudojasi Wi-Fi interneto prieiga?

Parengta pagal Strategy Analytics Inc. atlikto tyrimo duomenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų