11-metis vunderkindas „su pagyrimu“ baigė fizikos studijas Antverpeno universitete

Vienuolikametis vunderkindas Laurent‘as Simonsas sėkmingai baigė fizikos studijas Antverpeno universitete. „Su pagyrimu“, - pranešė jo tėvas Alexanderis Simonsas.

Studijas, kurioms paprastai reikia trejų metų, olandų-belgų kilmės berniukas baigė per kiek daugiau nei metus. „Puikus jausmas, kad man pavyko“, - sakė Laurent‘as. Kvantinė fizika jį ypač domino. „Bet kartu aš dalyvavau dar daugelyje projektų“, - pasakojo vaikas. Dabar jis ketina siekti magistro laipsnio, o tada gintis disertaciją.

Laurent‘as yra labai gabus, jis jau būdamas aštuonerių baigė mokyklą. Tada vaikas pradžioje Eindhoveno universitete studijavo elektrotechniką, tačiau 2019-ųjų gale prieš pat baigiant bakalauro studijas jas metė po ginčų su universiteto vadovybe. Tuomet vunderkindas nusprendė toliau studijuoti Izraelyje, tačiau dėl pandemijos tai jam nepavyko.

Studijuoti Antverpene buvo nuostabu, sakė Laurent‘as. Be to, tai turėjo asmeninių privalumų: jis galėjo reguliariai lankyti savo senelius Flandrijoje, ir abu jo šunys galėjo likti su juo. Pandemija praktiškai neturėjo įtakos sūnaus studijoms, sakė tėvas. Jis esą ir taip pratęs mokytis savarankiškai.

Pasibaigus vasarai, Laurent‘as magistro laipsnio taip pat sieks Antverpene. Kartu su universitetais Izraelyje, Didžiojoje Britanijoje ir JAV specialiai jam kuriama studijų programa. Tačiau jau aišku, kad berniukas nepasitenkins fizika. Jis turi ambicingą tikslą – pratęsti žmogaus gyvenimą. Pavyzdžiui, sukuriant dirbtinius organus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Palaukim kokią 10-15 metų ir pasižiūrėkim, ar dar ką nors girdėsim apie tą vunderkindą. Apie tokius vunderkindus rašė ir prieš 40, ir prieš 30 metų. Kur jie dabar? Kas apie juos žino?

Komentaras

Komentaras portretas
Visi tokie kraštutinumai turi savo kainą. Čia kaip ta supernova - akinamai sušvinta ir užgęsta. Dažniausiai genijai ilgai negyvena....bet palieka kažką svarbaus.

Arba

Arba portretas
Galimai zdosu pasakos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių