Pereiti į pagrindinį turinį

Bepilotės skraidyklės: faktai ir mitai

2016-08-09 08:21
DMN inf.

Bepiločių skraidyklių (dronų) populiarumas auga kaip ant mielių. Nepaisant to, šiuos įrenginius vis dar supa daugybė mitų. 

Štai pagrindiniai mitai ir faktai, kurie siejasi su šiais įrenginiais. 

Maži ir dideli, lengvi ir sveriantys net kelis šimtus kilogramų – skraidyklių yra įvairių formų. Kokios jų tikrosios pritaikymo sritys ir ar iš tikrųjų verta įsigyti?

Skaidyklė – tai tik žaislas. MITAS!

Daugelis žmonių mano, kad bepilotės skraidyklės negali būti praktiškai pritaikomos kasdieniame gyvenime ir tėra pramoga. Toks įsitikinimas yra labai klaidingas.

Štai keletas pritaikymo pavyzdžių:

Žemės ūkis. Skaidyklė gali praversti stebint pasėlių būklę ar purškiant laukus. Dronų dėka galima sutaupyti laiką ir kurą, o žmogus neprisiliečia prie cheminių priemonių.

Moksliniai tyrimai. Skraidyklė labai pravers sunkiai pasiekiamose vietose, pvz. kalnuose. Jie gali padėti atlikti matavimus ir vykdyti tam tikrų reiškinių ar objektų stebėjimus.

Statybos pramonė. Bepilotės skraidyklės pravers transportuojant objektus dideliame aukštyje, velkant lynus ir laidus.

Kurjerio paslaugos. Kompanijos vysto sprendimą, kuris leistų tam tikras siuntas pristatyti pasitelkiant skraidykles.

Kino pramonė ir fotografija. Atsiranda vis daugiau filmų ir reklamų, nufilmuotų skraidyklių pagalba. Sparčiai populiarėja ir vestuvių filmavimas pasitelkiant bepilotes skraidykles. Pritvirtinta prie šio tipo įrenginių kamera leidžia įamžinti svarbias akimirkas iš iki šiol sunkiai prieinamos perspektyvos.

Inteneto paslaugos. Yra žinių, kad ateityje „Google“ ketina skraidyklių dėka tiekti interneto paslaugas. Tai leistų regionams, kuriuose neįmanoma pastatyti siųstuvų, gauti prieigą prie tinklo.

Skraidyklės naudojamos karinėje pramonėje. FAKTAS!

Jos labai praverčia kariniuose veiksmuose. Tokiais atvejais skraidyklės atlieka dvi esmines funkcijas:

Teritorijos stebėjimas ir priešininkų identifikavimas. Įmontuotos kameros dėka skraidyklės veikia kaip mobilus monitoringas ir žvalgybos orlaivis viename, tačiau šiuo atveju nėra rizikos, nes pilotas negali būti nukautas.

Ginklai. Skraidyklės gali būti aprūpintos sprogstamuoju užtaisu.

Skraidyklės daug kainuoja. MITAS!

Šiandien įrenginį galima įsigyti ir už 50€, tačiau reikėtų žinoti, kad pigiausi modeliai turi trūkumų, t.y. ribotas galimybes ir nedidelį veikimo diapazoną.

Modeliai, kurie kainuoja daugiau, brangesni yra ne veltui. Tokios skraidyklės siūlo kur kas daugiau galimybių, yra aprūpintos talpesne baterija ir dažnai – papildoma įranga, tokia kaip kamera, aukštimatis ar apsauga nuo vėjo. Pažymima, kad daugiau kainuojantys skraidyklių modeliai skraido ilgiau nei pigūs įrenginiai. Taip pat dauguma jų turi valdymo per skaitmeninę programėlę išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje funkciją.

Naudojimasis skraidykle susijęs su teisiniais apribojimais – FAKTAS!

Visiems skraidyklių operatoriams taikomos aviacijos teisės nuostatos. Skraidyklės naudotojas privalo pasirūpinti, kad skraidantis įrenginys nekeltų grėsmės žmonėms ir jų turtui, atsižvelgti į metereologines sąlygas ir patikrinti įrenginio techninę būklę. Siūloma nesinaudoti jomis arti oro uostų, virš žmonių, miestų, statinių ar kelių. Tokia rekomendacija aktuali asmenims naudojantiems skraidyklę tiek komerciniais, tiek pramoginiais tikslais.

Skraidyklių padėtis elektronikos prekių rinkoje

Jų dalis rinkoje auga neįtikėtinai greitai, o pirkėjų ratas gana platus – daugiausiai tai yra 16 – 45 metų žmonės. Vieni įsigyja šį daiktą vedami smalsumo ir noro eksperimentuoti, pažaisti, kitiems tai – investicija į profesiją ar mylimą pomėgį. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų