Egipte rasta 2,5 tūkst. metų senumo sarkofagų

  • Teksto dydis:

Sakros nekropolyje Egipte rasta dar 14 sarkofagų. Jie po žeme gulėjo 2,5 tūkst. metų. Archeologai sarkofagus aptiko per kasinėjimus penktadienį, pranešė Egipto senienų ministerija. Savaite anksčiau čia rasta 13 medinių sarkofagų.

Sakaros nekropolis yra už 25 km į pietus nuo Gizos piramidžių. Ši archeologinė vietovė priklauso antikiniam Memfio miestui, kurio liekanos įtrauktos į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Naujai rastų medinių sarkofagų nuotraukose matyti, kad jie išpaišyti ruda ir mėlyna spalvomis ir išrašinėti hieroglifais. Naujausi radiniai Sakaroje yra „tik pradžia“, sakė senienų ir turizmo ministras Chaledas al-Ananis.

Jau keletą metų Egipto žinybos reguliariai skelbia apie archeologinius radinius. Taip jos tikisi išjudinti šalies ekonomikai svarbų turizmo sektorių, kuriam pastaruoju metu smarkiai smogė koronaviruso pandemijos suvaržymai. Po trijų mėnesių uždarymo liepą lankytojams vėl buvo atvertos Gizos piramidės ir kitos archeologinės vietos.

Pernai Egipto turizmo sektorius po kelerių politinių neramumų metų ir virtinės kruvinų teroristinių išpuolių atsigavo: šalį aplankė 13,6 mln. turistų. Tačiau jau netrukus koronaviruso pandemija vėl įstūmė sektorių į didelę krizę.


Šiame straipsnyje: Egipasmumijossarkofagai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
PRITARIU PASIPIKTINUSIAM PILIEČIUI DĖL KAPŲ IŠNIEKINIMO! KAPAMS ŽEMĖJE TURI BŪTI SKELBIAMAS VISUOTINIS TABU!!!

nusikalstamas turizmas

 nusikalstamas turizmas portretas
Absurdas.Negalima judinti mirusiuju .Kapinynai turi buti --VETO ,,Ar dar mazai kovojame su SENOMIS EPIDEMIJOMIS Niekas nezino kokiomis ligomis sirgusieji-mire -ten ""uzmarinuoti "" ir vardan turistu PINIGU pateiks atvykeliams kirmelyna infekciju .NUSIKALTIMAS ---judinti kapinynus ,,dar nepakanka:maro ,raupu ir DAUGYBES kitu nesuvaldomu epidemiju...KOKIA atspari yra SKARLATINA ,,zudanti vaikucius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių