Pereiti į pagrindinį turinį

"Google" parėmė ES kaltinimus prieš "Microsoft"

2009-02-26 16:34
"Google" parėmė ES kaltinimus prieš "Microsoft"
"Google" parėmė ES kaltinimus prieš "Microsoft" / Diena Media iliustr.

Interneto paieškos milžinė "Google" pasisakė palaikanti ES, kuri kaltina "Microsoft" nesąžininga konkurencija interneto naršyklių rinkoje.

"Google" tiki, kad interneto naršyklių rinka vis dar yra labai nekonkurencinga, dėl to stabdomos inovacijos", - savo interneto dienoraštyje rašė "Google" produktų vadovas Sundaras Pichai'us.

Šių metų sausį ES pateikė formalius kaltinimus "Microsoft", kad ji naudojasi dominuojančia padėtimi rinkoje, nes savo interneto naršyklę iš anksto integruoja į "Windows" operacines sistemas. "Windows" operacinės sistemos naudojamos 95 proc. pasaulio kompiuterių, naršyklė "Internet Explorer" užima apie 70 proc. visos rinkos dalies.

Jeigu šie kaltinimai bus patvirtinti, "Microsoft" turės sumokėti baudą ir atsieti savo naršyklę nuo operacinės sistemos. 2007-aisiais ES buvo pripažinusi, kad "Microsoft" pažeidė sąžiningos konkurencijos principus į savo sistemas integravusi failų leistuvę "Windows Media Player" ir pasitelkė neleistiną taktiką prieš konkurentę "RealNetworks". Bendrovei buvo skirta baudų už 2 mlrd. JAV dolerių už pažeidimus ir už tai, kad ji vengė vykdyti ES nutarimus.

Tai, kad į savo operacines sistemas integruodama interneto naršyklę "Microsoft" pažeidė įstatymus, dar 2000-aisias pripažino JAV teismas. Vis dėlto bendrovė ir toliau pardavinėjo operacines sistemas su integruota interneto naršykle.

"Google" su šiuo pareiškimu prisidėjo prie naršyklių "Firefox" ir "Opera" kūrėjų, kurie taip pat palaiko kaltinimus nesąžininga konkurencija.

"Google" ir "Microsoft" tarpusavyje varžosi įvairiose srityse nuo interneto paieškos iki biuro programų. Praėjusiais metais "Google" pristatė savo naršyklę "Chrome", kuri kol kas nesugebėjo iškovoti didesnės rinkos dalies.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų