Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmoji interaktyvi lietuviška knyga vaikams

2011-04-15 19:09
Pirmoji interaktyvi lietuviška knyga vaikams
Pirmoji interaktyvi lietuviška knyga vaikams

Prieš porą mėnesių UAB „Realverus“ ir UAB „Gaumina“ pristatytą absoliučią naujieną Lietuvoje – pirmą interaktyvią elektroninę pasaką vaikams – jau galima įsigyti „App Store“ parduotuvėje.

„Labai didžiuojamės galėdami pristatyti pirmąją lietuvišką interaktyvią e. knygą vaikams. Pasirinkome puikius partnerius projektui įgyvendinti UAB „Gaumina“ ir po ilgo ir atkaklaus darbo galime džiaugtis rezultatu: pirmąją lietuvišką e. pasaką gali įsigyti visi pageidaujantys“, – projektą pristato UAB „Realverus“ direktorius Donatas Malinauskas.

„Įprastos elektroninės knygos visame pasaulyje labai sparčiai populiarėja. Tiesa, interaktyvios knygos dar tik žengia pirmuosius žingsnius, tad labai smagu būti tarp pirmųjų“, – D. Malinauskui antrina UAB „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas.

Leidykla teigia, kad ilgiausiai su „Apple Store“ užtruko suderinti naujoves. Ši knyga yra pirmoji e. knyga naudojanti vartotojo buvimo vietos nustatymo paslaugą. Iki šiol dar nei vienoje e. knygoje visame pasaulyje toks modulis nebuvo naudojamas, tad „Apple“ specialistai ilgai ir nuodugniai nagrinėjo vietos nustatymo reikalingumą vaikiškai pasakai.

„Paaiškinome, kad knygos siužetas ir iliustracijos keičiasi priklausomai nuo paros, nuo metų laiko, oro, buvimo vietos. Norint, kad visa tai veiktų, ir būtina vietos nustatymo paslauga, – komentuoja D. Malinauskas. – Paprasčiau sakant, vaikai, paėmę „iPad“ į rankas ir skaitydami istoriją vakare, pamatys besiruošiančią miegoti Pelytę, o ryte – valgančią pusryčius ir besiruošiančią keliauti į paežerę. Už lango esant geram orui, Pelytė išsinuomos laivelį, o pliaupiant lietui ir prie ežere neesant Antinui Gagui, nuomojančiam laivelius, nušvilps valtelę ir t. t.“

Jurgos Sakalauskaitės ir Donato Malinausko „Pelytė Smailytė ir gelbėtojai“ – tai pasaka, kuri bus įdomi tiek mokinukui, tiek tam, kuris raidžių dar nepažįsta. Galimybė pačiam daryti įtaką istorijai, suteiks išties didelio džiaugsmo. Tikimės, kad ši pasaka skatins ieškoti ir skaityti ne tik elektronines, bet ir įprastas knygas, kurti savas istorijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų