Pereiti į pagrindinį turinį

Programišiai pelnosi iš kiaulių gripo

2009-05-04 14:52
Programišiai pelnosi iš kiaulių gripo
Programišiai pelnosi iš kiaulių gripo / AFP nuotr.

Visą pasaulį apėmus baimei dėl kiaulių gripo viruso, tuo suskubo pasinaudoti virtualūs nusikaltėliai. Nors viruso pavojingumo lygis nėra iki galo nustatytas, į e.pašto dėžutes jau plūsta šlamštlaiškiai su pasiūlymais įsigyti netikrų vaistų nuo šio viruso.

Siūlydami pirkti padirbtus vaistus, programišiai siekia pavogti mokamųjų kortelių duomenis arba į kompiuterį įdiegti kenkėjišką programinę įrangą. Jau atsirado nuo to nukentėjusių kompiuterių vartotojų, kurie prarado pinigus ar svarbią asmeninę informaciją.

Saugumo sprendimus kuriančios bendrovės "McAfee" specialistai teigė jau po kelių dienų nuo viruso paskelbimo datos užfiksavę smarkiai išaugusį su tuo susijusių šlamštlaiškių kiekį. Pirmadienio ryte su kiaulių gripo tema susiję nepageidaujami laiškai sudarė 2 proc. viso šlamštlaiškių srauto.

Beje, kad sudomintų vartotoją ir priverstų atidaryti laišką, programišiai pasitelkia įžymybes ir laiško antraštėje parašo esą "kiualių gripas apėmė Holivudą", "kiaulių gripu susirgo Madona" ir panašiai.

Taip pat pastebėtas 30 kartų išaugęs interneto adresų, susijusių su kiaulių gripu, registracijų skaičius. Vėliau tokios svetainės gali būti naudojamos pasipelnymo tikslais, pavyzdžiui, vienoje yra prekiaujama kiaulių gripo išgyvenimo gidu, kurio kaina 20 JAV dolerių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų