„SpaceX“ raketa iškėlė vandens lygį stebėsiančių palydovų porą

  • Teksto dydis:

Kompanijos „SpaceX“ raketa antradienį iškėlė du sportinio automobilio dydžio palydovus, stebėsiančius vandenynų vandens lygio, ledo tirpsmo ir sausrų pokyčius.

„Trys, du, vienas, startas!“ – paskelbė „SpaceX“ komentatorius prieš raketos „Falcon 9“ pakilimą iš Vandenbergo oro pajėgų bazės Kalifornijoje 12 val. 47 min. vietos (22 val. 47 min. Lietuvos) laiku.

521 mln. dolerių (442 mln. eurų) vertės krovinį „Gravity Recovery and Climate Experiment Follow-on“ (GRACE-FO) sudaro du palydovai – amerikiečių ir vokiečių.

GRACE-FO pratęs 2002 metais paleistos palydovų poros GRACE darbą. GRACE, be kitų dalykų, iki 2017-ųjų stebėjo, kiek ledo kasmet būdavo prarandama Grenlandijoje ir Antarktyje.

GRACE-FO stebės gruntinį vandenį, vandenynus, ežerus, upes ir ledo skydus. Misiją drauge vykdo JAV kosmoso agentūra ir Vokietijos Žemės mokslų centras (GFZ).

Palydovai skries 220 km atstumu vienas nuo kito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Palydovai pamatys tai - ką mato ir mokslininkai! Esmė yra kitame - KODĖL VANDENS LYGIS ŽEMĖJE KINTA?! Kad atsakyti į šį klausymą, nereikalingi ir brangiai kainuojantys palydovai! Tam reikia tiktai pažinti Kauniečio Romualdo Zubino ATRASTUS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! Palydovai - tiktai išmesti pinigai! Šiek tiek reikalinga ir PROTAUTI!

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Beja, Tiems kas to nežino Privalau pasakyti, kad prieš 40 000 metų (Tarpledynmetyje) vandens lygis Žemėje buvo 80 metrais aukštesnis nei jis yra mūsų laikais. Ledynmetyje - (nuo 21-jo iki 9 jo t.pr.m.e.) jis buvo nukritęs iki žemiausio lygio - 220 metrais žemiau ne yra mūsų laikais. Mūsų tūkstantmečio pabaigoje jis bus pakilęs per 20 metrų nuo dabartinio lygio. Šis ratas Žemėja sukosi, sukasi ir suksis periodiškai kas 40 000 metų tol, kol gyvuos pati Žemė!.

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Anot šaltinių, vandens lygis ŽEMĖJA, laike 96 000 metų, svyruoja 320 metrų aukščio ribose! Įdomu bus žinoti - ar šaltiniai nemeluoja?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių