Vatikanas pasisako prieš išpažintį telefonu „iPhone“

Vatikanas trečiadienį užkirto kelią nuodėmių išpažinimui telefonu, po to, kai Jungtinėse Valstijose buvo paskelbta apie galimybę "iPhone" telefonų savininkams atsisiųsti specialiai "Apple" įrangai sukurtą programą, leidžiančią išpažinti nuodėmes telefone.

"Svarbiausia suprasti, kad atgailai būtinas asmeninis ryšys tarp atgailautojo ir jo nuodėmklausio... Jo negalima pakeisti kompiuterine programa", -sakė žurnalistams Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi.

"Privalau pabrėžti, kad siekiant išvengti nesusipratimų, jokiomis aplinkybėmis neįmanoma atlikti išpažinties "iPhone" telefonu", - sakė jis.

"Apple" kompiuteriams skirta programa "Confession: A Roman Catholic App" yra pirmoji Indianoje įsikūrusios kompanijos "Little iApps" tokia programa, internetinėje "iTunes" parduotuvėje kainuojanti 1,99 JAV dolerio.

Ją parsisiuntę tikintieji išpažinčiai gali pasiruošti atsakydami į klausimus apie tai, ar jų elgesys atitinka Bažnyčios reikalavimus. Vienas tokių klausimų - "ar praktikavau okultizmą?"

Programos kūrėjas Patrickas Leinenas sako, kad programa skirta naudotis per išpažintį ir ji turėtų būti naudinga tiems, kurie "dažnai eina sakramento ir nori toliau jo eiti".

"Mes trokštame paskatinti katalikus praktikuoti savo tikėjimą pasitelkiant skaitmenines technologijas", - sakoma P.Leineno pranešime, kuris skelbiamas interneto svetainėje littleapps.com website.


Šiame straipsnyje: iphoneIšpažintis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių