Pereiti į pagrindinį turinį

Ant grotelių keptas upėtakis

2014-06-12 13:40

Šiltasis sezonas atveria daug galimybių fantazijai. Svarbiausia gaminant nepersistengti ir nepervargti

Shutterstock nuotr.

Ilgėja vakarai, prasideda atostogų laikas. Kada, jei ne dabar, planuoti smagius pasisėdėjimus su draugais prie laužo gamtoje, sodyboje ar namuose prie stalo, balkone, kieme ant vejos?

Klausimas, kuo vaišinti svečius, neturėtų tapti galvos skausmu. Šiltasis sezonas atveria daug galimybių fantazijai. Svarbiausia gaminant nepersistengti ir nepervargti. Pokylis su bičiuliais – tai ne Kalėdos, tai – lengvas ir smagus vasaros nuotykis.

Reikės:

  • Dviejų apie 400–500 g upėtakių,
  • citrinos,
  • kelių šakelių šviežių rozmarinų,
  • kelių šakelių petražolių,
  • kelių česnako skiltelių,
  • sviesto gabalėlio (apytikriai 20 g),
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų.

Paruošimo būdas:

Iš vakaro į gerai išplauto upėtakio vidų sudėkite paruoštą masę: indelyje mediniu šaukšteliu ištrintą sviestą su išspaustu česnaku, kapotomis petražolėmis, rozmarinais, druska ir pipirais. Masę sudėkite į žuvies vidų, pridėkite citrinos puselių ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį. Jei tiek laiko neturite, užteks ir kelių valandų. Ryte žuvį suvyniokite į aliuminio foliją ir, įkaitus žarijoms, dėkite upėtakį ant grotelių ir kepkite apie 10-15 min. iš kiekvienos pusės.

Upėtakio galima ir nevynioti į foliją, jei turite specialias groteles žuviai kepti. Tada upėtakis gražiai apskrus, tačiau jau nebus toks sultingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų