Pereiti į pagrindinį turinį

Cukinijų apkepas

2014-10-09 12:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Viena universaliausių daržovių, kuria galime mėgautis rudenį – tai cukinija. Su ja gaminami tiek įvairūs patiekalai, tiek desertai. Tad jei svarstote, ką paruošti šiandien pietums ar vakarienei, galite nustebinti šeimyną cukinijų apkepu.

Reikės

700 g cukinijų,

2 šaukštų miltų,

20 g sviesto,

300 ml pieno,

druskos,

pipirų,

150 g dešros (aštrios),

150 g fermentinio sūrio.

Paruošimo būdas

Cukiniją nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Griežinėlius sudėti į riebalais išteptą kepimo formą.

Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir kepti, kol miltai suputos. Tada supilti pieną, berti druskos ir pipirų, išmaišyti iki vientisos masės.

Dešrą supjaustyti mažais gabaliukais ir suberti į keptuvę (kur kepė miltai) ir dar kelias minutes pakepinti. Viską supilti ant cukinijų ir užbarstyti tarkuotu sūriu. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų