Pereiti į pagrindinį turinį

Cukinijų gruzdukai

2013-09-23 10:19
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Iš Meksikos kildinamos cukinijos į Europą atgabentos XV–XVI a., o Lietuvoje pradėtos auginti tik nuo 1985-ųjų. Tad nenuostabu, kad ši daržovė lietuvių virtuvėse tik ieško vietos.
Tautiečiai vertina puikų cukinijų skonį ir derlingumą, drąsiau imasi gaminti – nuo aštrių užkandžių ir troškinių iki pyragų ir saldaus džemo.

Reikės:

1 kg cukinijų;
250 g miltų;
3 kiaušinių;
0,5 pakelio kepimo miltelių;
1 stiklinės pieno;
2 česnako skiltelių;
saujos petražolių;
0,5 l aliejaus;
druskos, pipirų.

Dubenyje sumaišykite tešlą iš miltų, kiaušinių, pieno, šaukštelio aliejaus ir kepimo miltelių. Palikite pastovėti. Įspauskite česnako skilteles, berkite susmulkintas petražoles, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Sutarkuokite cukinijas, nuspauskite skystį ir įmaišykite tarkius į tešlą. Puode ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu atsargiai dėkite į jį masę, apskrudinkite iš abiejų pusių. Gruzdukus išdėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius, ir patiekite su salotomis, grietine ar česnakiniu padažu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų