Gardžios sumuštinių interpretacijos kiekvieno skoniui: su šaltiena, faršu ar krevetėmis

  • Teksto dydis:

Šį kartą TV3 laida „La maistas“ skirta itin dažnam ir populiariam patiekalui – sumuštiniui. Tačiau, kaip visada, laidos šefai Tomas ir Vylius pasiūlys netikėtų, įdomių interpretacijų.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins sumuštinį su šaltiena ir juoda duona bei sumuštinį su kepta vištiena ir Provanso žolelėmis.

„Visi žino, kas šaltiena ir juoda duona yra puikus derinys. Bet sumuštiniams panaudojau ir kitus ingredientus, pavyzdžiui, vietoj krienų – wasabi majonezas, suteikiantis rytietišką skonį. Norėčiau akcentuoti du dalykus: pirma – šaltieną reikia virti labai žemoj temperatūroj kokias 6-8 val. ir susidariusį riebalą nuimti“, – patarė profesionalus virtuvės šefas.

Kitas jo patiekalas – karštas sumuštinis su kvietine duonele ir ant medinės lentelės kepta vištienos krūtinėle. „Vietoj sviesto naudosiu varškės kremus – karvės ir ožkos“, – kaip suteikti naujų skonių sumuštiniams patarė Tomas. Jis laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip pasigaminti naminį majonezą.

„Sumuštinis dabar tampa ant tiek populiarus, kad jį valgai ir per pusryčius, ir per pietus, ir vakare. Jis tampa patiekalu, kuris konkuruoja su karbonadu, kepsniu ir t.t. Yra atviri arba uždari sumuštiniai. Dabar populiarėja atviri sumuštiniai. Jie tiekiami lėkštėj ir valgomi su įrankiais. Į sumuštinį gali dėt bet ką, tai – fantazijos reikalas“, – apie sumuštinius pasakojo T. Rimydis.

Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruoš sotų sumuštinį su faršu ir barbekiu padažu.

„Sumuštiniui naudoju jautienos faršą, bet galit naudoti ir kiaulienos, tik žiūrėkit, kad nebūtų per riebus. Taip pat naudosiu saldžias garstyčias. Sumuštinis turi būti sultingas“, – apie savo patiekalą kalbėjo Vylius.

Laidos „La maistas“ šefams nenusileido ir laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Jis pademonstravo, kaip greitai ir paprastai pagaminti nuostabaus skonio sumuštinį su šviesia Ciabatta duona, krevetėmis ir porais.

Kviečiame išbandyti Vyliaus sumuštinio receptą!

Jums reikės:

400 g jautienos faršo

150 g barbekiu padažo

150 g čederio sūrio

1 vnt. paprikos

1 vnt. svogūno

rauginto arba marinuoto agurko

šlakelio aliejaus

duonos

Gaminimo eiga:

Svogūną susmulkinti ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus.

Į keptuvę su svogūnu sudėti faršą, apkepinti.

Į keptuvę su faršu sudėti barbekiu padažą.

Papriką susmulkinti ir suberti į keptuvę.

Tuomet į keptuvę dėti sūrį, pakaitinti, kol ištirps.

Duonelę paskrudinti sausoje keptuvėje.

Ant duonelės sudėti paruoštą faršo masę ir tiekti su raugintu arba marinuotu agurku.

Skanaus!

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Nu,stebuklas - kitaip,neivardysi!Pries 20 metu tokius darydavausi,kai,jie stati po stalu,vaiksciodavo.

Anonimas

Anonimas portretas
oi koks jovalas nekelia apetito
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių