Greitas, nebrangus, sveikas ir labai gardus patiekalas granolos batonėliai. O ir improvizacijai vietos apstu.
Sudėtinės dalys:
Miltai, 1 stiklinė
Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
Abrikosai, 1/3 stiklinės
Moliūgo sėklos, 1/3 stiklinės
Kiaušinis, 2 vnt.
Rudas cukrus, 1/2 stiklinės
Cukrus, 1/2 stiklinės
Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis
Druska, žiupsnelis
Pienas, 2 v. šaukštai
Aliejus, 1/2 stiklinės
Kokoso drožlės, 1/2 stiklinės
Gaminimas:
Kai žinai, kad šv. Velykoms į namus subėgs daug mažųjų stebuklų ir jų akutės žibės nuo stalo pagriebti gardų kąsnelį, galvoji tegul tai geriau bus namuose kepti avižiniai batonėliai nei saldainiai.
Miela šeimininke, šiems batonėliams naudosime pilno grūdo avižinius dribsnius ir džiovintus abrikosus (galima pakeisti kitais džiovintais vaisiais).
Pirmiausia sumaišome birius ingredientus: stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, pilno grūdo avižinius dribsnius, džiovintus abrikosus, saują moliūgo sėklų (nebūtina).
Tuomet į gilų dubenį įmušame keletą kiaušinių, beriame stiklinę cukraus (pusę rudo, pusę balto), įpilame keletą v.šaukštų pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir vanilinio cukraus – viską išplakame iki vientisos masės (1 min. plaktuvu). Įpilame ir įmaišome pusę stiklinės (rapsų) aliejaus.
Skystą masę supilame į dubenį su biriais ingredientais, išmaišome. Tolygiai paskirstome batonėlių tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, viršų apibarstome kokoso drožlėmis. Kepame 180°C temperatūroje 20-25 min. kol kokoso drožlės dailiai įrus. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti, tuomet supjaustome batonėliais. Skanaus!
Naujausi komentarai