Pereiti į pagrindinį turinį

Granola batonėlių receptas

2015-03-30 12:00
jokuboreceptai.lt
Shutterstock nuotr.

Greitas, nebrangus, sveikas ir labai gardus patiekalas granolos batonėliai. O ir improvizacijai vietos apstu.

Sudėtinės dalys:

Miltai, 1 stiklinė

Avižiniai dribsniai, 1 stiklinė

Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis

Abrikosai, 1/3 stiklinės

Moliūgo sėklos, 1/3 stiklinės

Kiaušinis, 2 vnt.

Rudas cukrus, 1/2 stiklinės

Cukrus, 1/2 stiklinės

Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis

Druska, žiupsnelis

Pienas, 2 v. šaukštai

Aliejus, 1/2 stiklinės

Kokoso drožlės, 1/2 stiklinės

Gaminimas:

Kai žinai, kad šv. Velykoms į namus subėgs daug mažųjų stebuklų ir jų akutės žibės nuo stalo pagriebti gardų kąsnelį, galvoji tegul tai geriau bus namuose kepti avižiniai batonėliai nei saldainiai.

Miela šeimininke, šiems batonėliams naudosime pilno grūdo avižinius dribsnius ir džiovintus abrikosus (galima pakeisti kitais džiovintais vaisiais).

Pirmiausia sumaišome birius ingredientus: stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, pilno grūdo avižinius dribsnius, džiovintus abrikosus, saują moliūgo sėklų (nebūtina).

Tuomet į gilų dubenį įmušame keletą kiaušinių, beriame stiklinę cukraus (pusę rudo, pusę balto), įpilame keletą v.šaukštų pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir vanilinio cukraus – viską išplakame iki vientisos masės (1 min. plaktuvu). Įpilame ir įmaišome pusę stiklinės (rapsų) aliejaus.

Skystą masę supilame į dubenį su biriais ingredientais, išmaišome. Tolygiai paskirstome batonėlių tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, viršų apibarstome kokoso drožlėmis. Kepame 180°C temperatūroje 20-25 min. kol kokoso drožlės dailiai įrus. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti, tuomet supjaustome batonėliais. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų