Cukinijos – ne tik į blynus... Įdarysime jas daržovių, mėsos ir grybų įdaru.
Įdarytos cukinijos laiveliai ir sudėtinės dalys:
Morkos, 1 vnt.
Cukinija, 2 vnt.
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Svogūnas, 1 vnt.
Pievagrybiai, 150 g
Kiaulienos faršas, 200 g
Malti pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Pomidorų padažas, 1 v. šaukštas
Gaminimas:
Perpjauname cukinijas išilgai pusiau, išskobiame minkščiausią dalį, sėklytes. Cukinijos vidų pabarstome prieskoniais, smulkia druska, šviežiai maltais pipirais (kartu su įdaro sultimis, prieskoniai susigers į cukiniją).
Į įkaitintą keptuvę dedame smulkintą svogūną, morką, papriką bei keletą minučių patroškiname. Suberiame smulkintus pievagrybius, apkepame, kol pievagrybiai paruduos, sudedame kiaulienos faršą, patroškiname. Įmaišome šaukštą pomidorų padažo.
Įdarą paskirstome cukinijų laiveliuose, kuriuos sudedame į kepimo formą ir pašauname į iki 180 įkaitintą orkaitę 45-60 min.
Gero apetito!
Naujausi komentarai