Pereiti į pagrindinį turinį

Idėja vasariškiems pusryčiams – blynai grilyje

2020-05-08 14:36
DMN inf.

Vienas dažniausių pusryčių pasirinkimų – tai blynai. Tik viena bėda, kad dažnai reikia ilgokai pastovėti prie keptuvės. 

Taigi laidos „Skaniai ir paprastai“, rodomos šeštadienį 9 val. per TV3, vedėjas Gediminas siūlo blynus kepti orkaitėje ir daugiau dėmesio skirti įdarui. O dar geresnė idėja lėtiems vasariškiems pusryčiams – tai blynus kepti grilyje. Šefas garantuoja, kad tokie blynai taps vasaros hitu.

Orkaitėje kepti blynai

Blynų tešlai (4 porcijoms) pagaminti jums reikės:

• 8 vnt vidutinio dydžio kiaušinių

• 1 stiklinės (~170ml) riebaus pieno

• 1 stiklinės (~130g) kvietinių miltų

• Žiupsnelio druskos bei pipirų

• 1 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio

• 2 šaukštų sviesto

Blynų įdarui paruošti jums reikės:

• 8 vnt minkštai virtų putpelės kiaušinių

• 2 vnt gerai sunokusių avokadų

• 1-2 šaukštų citrinų sulčių

• ~150 g sūdytos lašišos.

Gaminimas. Įkaitinti orkaitę iki 220°C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir sudėti ketaus keptuvėles (arba kitą/-us karščiui atsparius indą/-us), kad tolygiai įkaistų. Sumaišyti miltus, druską ir pipirus. Išplakti kiaušinius su pienu, sudėti sausus ingredientus ir gerai išmaišyti. Į įkaitusias keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jį ištirpinti ir padengti visą keptuvėlių vidų. Tuomet įpilti maždaug pusę keptuvės tūrio paruoštos blynų tešlos ir ant viršaus užbarstyti tarkuotu parmezano sūriu. Kepti, kol gražiai paskrus, maždaug 15 minučių (kepant trumpiau bus minkštesnis vidus, bet mažiau iškils; kepant ilgiau – bus sausesnis vidus, tačiau labiau iškils). Kambario temperatūros putpelės kiaušinius dėkite į verdantį vandenį, virkite lygiai 2 minutes ir 30 sekundžių ir iškart sudėkite į labai šaltą vandenį. Kiaušiniams atvėsus, atsargiai nulupkite. Gerai prinokusius avokadus sutrinkite su šakute, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Iškepusio blyno vidų patepkite trintu avokadu, ant jo dėkite sūdytą lašišą, perpus perpjautus minkštai virtus putpelės kiaušinius, papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir prieš patiekdami pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Grilyje keptas blynas su citrinų kremu

Blynams su „ricotta“ sūriu paruošti jums reikės:

• 6 vnt vidutinio dydžio kiaušinių

• 2-3 šaukštų cukraus

• 250 g „ricotta“ sūrio

• ~120 g kvietinių miltų

• 300 ml riebaus pieno

• 2 šaukštų sviesto

• Cukraus pudros

• Šviežių uogų

Citrinų kremui paruošti jums reikės:

• 6 vnt kiaušinio trynių

• 110 g cukraus

• 80 ml citrinų sulčių

• 1 citrinos žievelės

• 100 g sviesto

Gaminimas. Kiaušinius su cukrumi maišyti, kol ištirps cukrus. Sudėti „ricotta“ sūrį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai supilti pieną, išmaišyti ir palikti 10-15 minučių tešlą pastovėti, kad išbrinktų miltai.

Paruošti citrinų kremui jums reikės sumaišyti kiaušinio trynius, cukrų ir citrinų sultis ir citrinos žievelę iki vientisos masės ir kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštės (reiktų pasiekti 85°C). Vėliau kremą atvėsinti iki maždaug 50-60°C, maišant po truputį sudėti sviestą. Sviestui išsimaišius kremas paruoštas.

Į iš anksto iki 230 °C įkaitintą keraminį grilį ant netiesioginės kaitros sudėti ketaus keptuvėles, kad įkaistų. Į įkaitintas keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jam ištirpus supilti maždaug pusę keptuvėlės tūrio anksčiau paruoštos blynų tešlos ir kepti apie 20 minučių.

Iškeptą blyną apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su citrininiu kremu bei šviežiomis uogomis.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų