Kaip pagaminti skaniausius lietinius blynus?

  • Teksto dydis:

Blynai – vienas iš patiekalų, kuris daugumai asocijuojasi su vaikyste. Bulviniai, miltiniai, čirviniai, lietiniai... O kur dar įvairiausi pagardai lėkštėje, kurie, be abejonės, užglaisto visus galimus blynų netobulumus ir patiekalą kilsteli iki aukščiausios įvertinimo skalės!

Todėl sunkiai tikėtina, kad galėtume rasti jų visai nemėgstantį žmogų. Šįkart mūsų dėmesio centre – lietiniai blynai, kuriuos nėra taip paprasta iškepti kaip kad gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Dažniausi iššūkiai, su kuriais tenka susidurti kepant lietinius blynus, tai netolygus jų storis, „gumuliukai“ arba „lipimas“ prie keptuvės. Kaip to išvengti ir pagaminti tokius lietinius blynus, kad net išrankiausieji apsilaižytų pirštus? Pasiruoškite užrašinę ir rašymo priemonę. Jums prireiks: 2 kiaušinių, 2 valgomųjų šaukštų cukraus bei aliejaus, 4 valgomųjų šaukštų pieno, 200 gramų miltų, 400 mililitrų šalto vandens, šiek tiek druskos bei aliejaus sėkmingam kepimo procesui įgyvendinti.

Nuo ko pradėti? Visų pirma reikia sumaišyti kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną iki vientisos tešlos. Tešlą išmaišysite greičiau, jei į pagalbą pasitelksite plaktuvą (elektrinį plakiklį). Išmaišę šiuos produktus suberkite miltus. Tuomet tebemaišant tešlą po truputį reikia įmaišyti vandenį. Svarbu nesupilti vandens į tešlą iškart ir maišyti iki neliks „gumuliukų“. Nuo tešlos išmaišymo tiesiogiai priklauso ir tešlos kokybė bei kepimo sėkmė. Kai tešla išmaišyta, atrodytų, iki tobulumo, patartina apie pusę valandos palikti tešlą pastovėti. Praėjus bent 30 minučių blynų tešla jau paruošta kepti! Blynus kepkite ant įkaitinto aliejaus, nepamiršdami jų apversti. Pagal poreikį ir keptuvės dydį pasirinkite įrankį, kuriuo pilsite tešlą. Taip kaskart nereikės skaičiuoti pilamų keptuvėn šaukštų, o ir blynus suformuosite kiek greičiau.

Kokį įdarą rinktis? Be abejo, iš skaniausiųjų sąrašo sunku išbraukti lietinių blynų „klasiką“, t. y. lietinius blynus su bananų, varškės ar mėsos įdaru. Tačiau, jeigu norisi išbandyti naujų skonių, galima blynus įdaryti obuolių koše, įvairių uogų ir vaisių tyrėmis. Vaikų abejingais nepaliks „Nutella“ arba naminiu apelsinų džemu įdaryti blynai. Tuo tarpu esant poreikiui blynus galima įdaryti grybais, daržovėmis (pavyzdžiui, cukinija, baklažanu ar įvairiu daržovių mišiniu), taip pat ir sūriu (puikiai tinka mocarella, kepimui skirti sūriai ir kt.).

Jeigu esate, vis dėlto, labiau linkę pasilikti prie įprasto įdaro (bananai, varškė ar mėsa), taip pat galite patiekalo skoniui priduoti daugiau spalvų. Pavyzdžiui, blynus įdarytus bananais galite maišyti su cinamonu, šokoladu arba klevų sirupu. Taip pat bananinį įdarą galima paįvairinti maišant su kitais vaisiais ar uogomis. Jeigu labiausiai jus žavi lietiniai blynai su varške, išbandykite tokių įdaro derinių kaip varškė ir špinatai, varškė ir bananai, varškė ir aguonos, varškė ir lašiša. Net jeigu ir skamba netikėtai ir neįprastai, tačiau, galbūt, tai bus patiekalas, kuris nesunkiai užsitikrins vietą jūsų mėgstamiausiųjų sąraše? Galiausiai, jeigu dažniausiai valgote lietinius blynus su mėsa, išbandykite skirtingas mėsos ruošimo būdų variacijas. Galite gaminti meksikietišką aitrų įdarą su jautienos faršu, pupelėmis, pomidorais ir žalumynais. O galbūt rytus primenančią vištieną su kariu? Tereikia trupučio fantazijos ir noro eksperimentuoti.

Pagal aukščiau išvardintas idėjas nesunku pastebėti, kad lietiniai blynai gali būti naudojami tiek kaip užkandis, kaip pagrindinis patiekalas, o taip pat ir kaip desertas. Priklausomai nuo įdaro bei pateikimo lėkštėje tai taip pat gali būti ne tik kasdien džiuginantis maistas, tačiau ir įvairių švenčių proga pateikiamas patiekalas į svečius atvykusiems draugams bei artimiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Je

Je  portretas
Cukraus tikrai nereikia, jis nieko nelemia kepant, o juk dar ir nesveika. Svarbiausia gerai išplakti kiaušiniai.

Parallax

Parallax portretas
Beatos receptas čia pakopintas. Jį senai naudoju. Tik cukraus beveik nededu. Shame on u. :)

Lina

Lina portretas
Vietoj aliejaus pilu lydyta sviesta patikekit nera ka lyginti su aliejum
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių