Kalėdinis liežuvių tortas

Šventinių patiekalų konkursui - liežuvių tortas. Kaunietės Auksės Martinaitienės nuomone, jos siūlomas patiekalas itin tiks Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimo stalui.

Patiekalui reikės:

4 kiaulių liežuvių,
1 morkos,
2 svogūnų,
1 virto kiaušinio,
1l daržovių sultinio,
200 ml (stiklinės) vandens,
6 šaukštelių želatinos,
1 indelio kukurūzų su žirneliais,
2 šaukštų acto,
druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų.

Gaminimas:

Išvirti kiaulės liežuvius, paskaninus druska, pipirais, lauro lapais. Atvėsinti, supjaustyti plonais griežinėliais. Užpylus stikline vandens, atskirai išbrinkinti želatiną. Morką išvirti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Taip pat supjaustyti svogūnų ropeles, trumpam jas užpilti verdančiu vandeniu. Tuomet taip paruoštus morką ir svogūnus palaikyti valandžiukę marinate (vanduo, actas, cukrus, druska).

Liežuvius verta sluoksniuoti silikoninėje formoje – jis gražiau atrodys ir bus lengviau išimti. Pirmiausia reikia pašildyti (neužvirinti) išbrinkusią želatiną, kad ištirptų, ir sumaišyti ją su 1 l daržovių sultinio. Ant formos dugno paskleisti kukurūzus su žirneliais, užpilti sultinio ir želatinos mišiniu (palikti kitiems kartams užpilti) ir padėti formą su minėtais produktais 30–45 min. į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant apstingusio paviršiaus paskleisti supjaustytą virtą kiaušinį, užpilti sultinio bei želatinos mišiniu ir vėl padėti trumpam į šaldytuvą. Taip po truputį sluoksniuoti ir kitus paruoštus produktus: liežuvių gabalėlius, morkas, svogūnus, vėl liežuvių gabalėlius ir t.t. (galima sluoksniuoti ir daugiau, o ne vieną kiaušinį).

Kai sustings, silikoninę formą patartina trumpam panardinti į verdantį vandenį, kad, apvertus būtų lengviau išimti. Žinoma, šį patiekalą galima ruošti ir įprastoje skardinėje tortų kepimo formoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių