Kebabai Lietuvoje jau seniai tapę įprastu maistu, bet jo pateikimo forma, ne visada gali būti būtent prie tos, kuri yra populiariausia. Mėsos mėgėjai gali išbandyti kebabą ant iešmelių.
Reikės (4 porcijoms):
400 g jautienos faršo,
400 g smulkintos ėrienos,
1 kiaušinio,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
50 g miltų,
1 arbatinio šaukštelio maltos paprikos,
1 smulkiai pjaustyto ar tarkuoto svogūno.
Paruošimo būdas
Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir paprikos milteliais. Tada miltus suberkite į mėsos, išmaišytos su plaktu kiaušiniu, masę ir išmaišykite. Įmaišyti smulkintą svogūną.
Paruoštą masę, gražiai formuojant, dėti aplink medinius iešmelius (kiekvienam iešmeliui naudoti 5060 g paruošto faršo). Kepti ant žarijų, kol gražiai apskrus.
Patiekiant apšlakstyti vyno actu ir valgyti su daržovėmis (itin tinka marinuoti svogūnai). Jei naudojate medinius iešmelius, prieš tai juos valandą išmirkykite vandenyje.
Naujausi komentarai