Šakninės daržovės yra nuostabus vitaminų ir mikroelementų šaltinis. Jos labai tinka ir virtuvės eksperimentams: iš jų galima pagaminti skanių, net labai gurmaniškų patiekalų! Šiam patiekalui tinka daugelis šakninių daržovių: morkos, pastarnokai, ropės, kaliaropės, griežčiai, topinambai ir pan. Šiam patiekalui svarbiausia įvairovė! Daržoves rekomenduojama kepti su žievelėmis, nes taip jose išlieka daugiau naudingų medžiagų.
Daržoves siūloma valgyti su tradiciniu humusu. Daržovių ir humuso skoniai puikiai dera ir papildo vieni kitus.
Jums reikės (rinkitės norimas šaknines daržoves):
4 vidutinio dydžio morkų,
2 pastarnokų,
1 griežčio,
1 citrinos,
1 skiltelės česnako,
kelių čiobrelio šakelių,
alyvuogių aliejaus (tinkamo kepimui).
Humusui:
1 skardinės avinžirnių,
1/3 citrinos,
1 skiltelės česnako,
1 valg. šaukšto tahini,
1 valg. šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Morkų nepjaustome dalimis, įpjauname mažus griovelius. Griežtį, pastarnokus perpjauname pusiau, tai pat įpjauname mažus griovelius. Ant daržovių užspaudžiame pusę citrinos, kitą pusę padaliname gabaliukais ir įdedame kepti kartu su daržovėmis. Užpilame alyvuogių aliejaus, kad jis tolygiau pasiskirstytų ant daržovių. Uždedame kelias šakeles čiobrelio ir dedame kepti daržoves maždaug 40 minučių arba kol taps minkštos.
Humuso ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Skanaus!
Naujausi komentarai