L. Radzevičienė: raugintas agurkas man yra tobulas maistas

Grįžti į straipsnį

>Man

>Man portretas
Manau, kad jus nevaligai veikia pavydas... O man jie labai patinka. Vytaro visi darbai (tiek ankstesnės kelionės su M.Starkum, tiek ,,Pasaulio puodai") yra unikalūs. Jie kur kas ,,peržengia" net Nacionalinės ekspedicijos laidas ir kt. panašius reportažus per LRT ir turi įeiti į žurmalistinę Istoriją kaip neeiliniai ir vertingi tikro profesionalo darbai. Radzevičienę žinau mažiau, bet iš tos retos info, kuri pakliuvo iki šiol, man ji daro malonios, gabios moters ir linksmos, protingos pašnekovės įspūdį. Manau jeigu ji panorėtų, būtų neprastesnė žurnalistė ar kokios laidos vedėja, kaip jos vyras Vytaras. Bet ,ačiū" kad nors čia dabar atsirado.. Taip kad siūlau geriau įsižiūrėti į žmones, ponas ,,Man" ir peržengti smulkius tamsokus vidaus potroškius - sako kad už Puikybę ar Pavydą Aukščiausias baudžia ypač skaudžiai... Todėl juos reikia savyje išnaikinti..:D) O Radzeviičiams linkiu sėkmės.

Man

Man portretas
Jie abu nemalonūs. Aplamai radzeviciai nemalonūs nei tas Vytaras, anei tas jonas.

D.

D. portretas
Na, TIKRAS rauginimas "apsieina" be cukraus,pipirų skoninių ir kaitinimų : į švarų stiklainį įdedi krieno lapą/šaknies gabaliuką, vyšnių ir j.serbentų po keletą lapų, krapų porą "skėtukų, česnako skiltelę ar dvi ir sudedi talpiai agurkus. Viršuj vėl pakartoji prieskoninių žolių , kartais dar (dėl didesnio traškumo, bet agurkai tampa kiek tamsesni) ąžuolo lapą ar kokius du. 3 litrų stiklainiui imu valgomąjį šaukštą druskos su dideliu kaupu : užberiu tiesiog ant agurkų su žolėm. Tada užpilu labai šaltu vandeniu ir uždarau pašildytais plastikiniais dangteliais ( ne pačiais sandariausiais, bet yra tokių, pro kuriuos skystis rūgstant prateka). Išnešu į rūsį. Įstatau į kokią sandarią dėžę ar tiesiog į storesnį plastikinį maišą, kad rūgstant daržovėms vanduo nepasklistų ,- bus nemalonu paskui valyti ).VISKAS. "Pamirštu" iki tol, kol reikės valgyti ,t.y. 2-3 mėnesiams. Visuomet būna traškūs, neperrūgę. Tai "tinginių būdas", bet jis tikrai pasiteisina jau daugybę metų...

ne tik agurkas

ne tik agurkas portretas
visi natūralūs rauginti produktai yra puikus maistas ir vaistas, nes turi daug gerųjų rūgimo bakterijų. Puikus maistas yra ir rauginti kopūstai, namų gira, vynas, arbatos grybo gėrimas.

yra

yra portretas
labai smagu,kai abu puikus seiminikai,parasykit kaip isvirti slyviene,kad slyvos neitistu aciu

Galerijos

Daugiau straipsnių