Pereiti į pagrindinį turinį

Mėsos faršo apkepas su moliūgu

2015-10-07 09:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Gardus mėsos bei daržovių apkepas su moliūgais.

Reikės:

500 g paruošto mėsos faršo su mėgstamais prieskoniais ir šlakeliu vandens,

200–300 g fermentinio sūrio,

300 g moliūgų,

1 galvutės česnako,

1 šaukšto kmynų, šviežiai maltų pipirų, druskos mišinio,

aliejaus ir džiūvėsėlių kepimo formai ištepti.

Gaminimas:

Ištepti kepimo formą aliejumi, apibarstyti visą jos dugną džiūvėsėliais, iškloti mėsos faršu ir šiek tiek jį suslėgti. Ant viršaus užtarkuoti fermentinį sūrį.

Supjaustyti moliūgą maždaug 2–3 cm kubeliais, apiberti smulkintu česnaku, šviežiais pipirais, druska ir kmynais, šiek tiek įpilti alyvuogių ar kitokio aliejaus, viską išmaišyti ir užpilti ant mėsos faršo bei sūrio. Pašauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti, kol suminkštės moliūgai – apie 40 min.

Patiekti galima su daržovėmis arba pabaigoje užkrėsti bulvių košės, sumaišytos su pienu, ir šiek tiek sūrio – vėl pašauti į orkaitę 10–15 min. Papuošti šviežio baziliko ar čiobrelio šakele.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų