Pereiti į pagrindinį turinį

Moliūgų ir grybų apkepas

2014-10-18 08:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Ko tik nesugalvoja išradingos šeimininkės, nepabūgstančios eksperimentuoti. Štai šį kartą siūlo pasigaminti gardų moliūgų apkepą su grybais bei sūriu. Lengvas ir gardus kąsnelis tiks tiek pietums, tiek vakarienei.

Reikės:

500 g moliūgo,

500 g grybų (galima naudoti pievagrybius),

3 valgomųjų šaukštų aliejaus arba tirpinto sviesto,

4 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių,

2 kiaušinių,

1 arbatinio šaukštelio kmynų,

150 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Paruošimo būdas

Nulupame moliūgą, supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išgrėbiame moliūgo gabalėlius iš vandens ir sutriname. Išvirtus ir supjaustytus grybus apkepame aliejuje, pagardiname kmynais, druska ir pipirais. Sutrintą moliūgų masę, grybus, kiaušinius gerai sumaišome. Masę sudedame į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą, viršų apšlakstome aliejumi arba tirpintu sviestu ir kepame orkaitėje 15–20 min. Prieš baigdami kepti, užbarstome tarkuoto sūrio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų