Kastinys labai paplitęs Žemaitijoje. Žemaičiai šį pieno produktą valgo ir su kiaušiniais, ir duona ar košėmis, nors labiausiai žinomas variantas – su bulvėmis.
Reikės:
400 g grietinės,
200 g sviesto,
Kmynų, česnako, druskos.
Šaukštą grietinės ir šaukštelį sviesto sukti mediniu šaukštu moliniame arba emaliuotame inde. Susidarius riebalų kruopelytėms, sukti įstačius į kitą indą su karštu vandeniu. Tik neperkaitinti. Paskui dubuo iškeliamas, įdedama dar viena dalis grietinės, vėl maišoma.
Taip kartoti, kol bus sudėta visa grietinė. Baigiant sukti masė turi būti vientisa, balsvos spalvos. Kastiniui sutirštėjus, suberti prieskonius ir tarkuotą česnaką. Kastinys turi būti vientisas, gerai stingti.
Naujausi komentarai