Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo veido kaukių iki šaltibarščių: netikėti mineralinio vandens panaudojimo būdai

2020-01-22 09:43
DMN inf.

Kad mineralinį vandenį reikia gerti, tuo greičiausiai neabejojame nei vienas. Sako, viena jo stiklinė sugrąžina jaunystę. Bet kalbėdami apie mineralinį vandenį galime būti kur kas išradingesni.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr. / Redakcijos montažas

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ naujasis leidinys „Įkvėpimai“ siūlo keletą originalių būdų, kaip vande­nį panaudoti itin netikėtais būdais.

„Pastebime, kad vandens pardavimai jau ne pirmus metus auga. Ir kol negazuoto vandens pardavimai auga gana nuosekliai, gazuoto vandens pardavimų šuolio nepastebėti neįmanoma. Per paskutinius porą metų jo pardavimai išaugo 24 proc.“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Dar viena įdomi tendencija: gazuoto vandens pardavimai priklauso nuo sezoniškumo. Tačiau jie išauga ne tik vasarą, bet ir žiemą – gruodžio mėnesį.

Burbuliuoti šaltibarščiai

Kas sakė, kad žiema – nėra tinkamas metas mūsų nacionaliniam patiekalui? Išdrįskite miner­aliniu vandeniu praskiesti... šaltibarščius. Skonis – unikalus.

Jums reikės:

2 nedideli virti burokėliai

0,5 litro kefyro

1 stiklinė mineralinio vandens

2 kietai virti kiaušiniai

Svogūnų laiškų, krapų, citrinos sulčių, druskos – pagal skonį

„Kol verda bulvės, nes šaltibarščiai be jų – pusė malonumo – sutarkuokite burokėlius, smulkiai supjaustykite agurkus, kietai virtus kiaušinius, svogūnų laiškus ir krapus. Viską suberkite į dube­nį, pabarstykite druska, įlašinkite citrinų sulčių ir išmaišykite. Kefyrą gerai išplakite su mineraliniu vandeniu ir užpilkite burokėlių mišinį“, – receptu dalijasi prekybos tinklo Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Marinatas su mineralais

Pasak B. Baratinskaitės, pabarstę mėgstamais prieskoniais mėsą, tiesiog užliekite ją mineraliniu vandeniu. Angliarūgštės burbuliukai mėsą suminkštins, o kepsnys išeis puikus.

Mineraliniame vandenyje rauginti agurkai

Reikės:

1 kg agurkų

1 l mineralinio vandens

2 valgomieji šaukštai druskos

Krapų

5 skiltelės česnako

„Tiks bet koks dubuo su dangčiu arba stiklainis. Ant dugno paklokite krapų ir smulkiai pripjaustytų česnakų. Ant šio mišinio išrikiuokite agurkus. Ant jų – vėl krapus ir česnakus. Kai sudėsite visą kilogramą, į kitą indą berkite druską ir užliekite ją mineraliniu vandeniu. Indą dėkite į šaldytuvą ir po paros jau valgykite šviežiai raugtus agurkus. Vasaros kvapas – viduržiemy“, – sako maisto gamybos ekspertė.

Vandens ir medaus kaukė

Per žiemą išsausėjusi veido oda padė­kos, jei pamaloninsite ją negazuoto mineralinio vandens ir medaus kauke. 2 arbatinius šaukštelius medaus išmaišykite 50-yje mililitrų šilto mineralinio vandens. Kaukė drėkina ir minkština odą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų