Nuo veido kaukių iki šaltibarščių: netikėti mineralinio vandens panaudojimo būdai

  • Teksto dydis:

Kad mineralinį vandenį reikia gerti, tuo greičiausiai neabejojame nei vienas. Sako, viena jo stiklinė sugrąžina jaunystę. Bet kalbėdami apie mineralinį vandenį galime būti kur kas išradingesni.

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ naujasis leidinys „Įkvėpimai“ siūlo keletą originalių būdų, kaip vande­nį panaudoti itin netikėtais būdais.

„Pastebime, kad vandens pardavimai jau ne pirmus metus auga. Ir kol negazuoto vandens pardavimai auga gana nuosekliai, gazuoto vandens pardavimų šuolio nepastebėti neįmanoma. Per paskutinius porą metų jo pardavimai išaugo 24 proc.“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Dar viena įdomi tendencija: gazuoto vandens pardavimai priklauso nuo sezoniškumo. Tačiau jie išauga ne tik vasarą, bet ir žiemą – gruodžio mėnesį.

Burbuliuoti šaltibarščiai

Kas sakė, kad žiema – nėra tinkamas metas mūsų nacionaliniam patiekalui? Išdrįskite miner­aliniu vandeniu praskiesti... šaltibarščius. Skonis – unikalus.

Jums reikės:

2 nedideli virti burokėliai

0,5 litro kefyro

1 stiklinė mineralinio vandens

2 kietai virti kiaušiniai

Svogūnų laiškų, krapų, citrinos sulčių, druskos – pagal skonį

„Kol verda bulvės, nes šaltibarščiai be jų – pusė malonumo – sutarkuokite burokėlius, smulkiai supjaustykite agurkus, kietai virtus kiaušinius, svogūnų laiškus ir krapus. Viską suberkite į dube­nį, pabarstykite druska, įlašinkite citrinų sulčių ir išmaišykite. Kefyrą gerai išplakite su mineraliniu vandeniu ir užpilkite burokėlių mišinį“, – receptu dalijasi prekybos tinklo Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė.

Marinatas su mineralais

Pasak B. Baratinskaitės, pabarstę mėgstamais prieskoniais mėsą, tiesiog užliekite ją mineraliniu vandeniu. Angliarūgštės burbuliukai mėsą suminkštins, o kepsnys išeis puikus.

Mineraliniame vandenyje rauginti agurkai

Reikės:

1 kg agurkų

1 l mineralinio vandens

2 valgomieji šaukštai druskos

Krapų

5 skiltelės česnako

„Tiks bet koks dubuo su dangčiu arba stiklainis. Ant dugno paklokite krapų ir smulkiai pripjaustytų česnakų. Ant šio mišinio išrikiuokite agurkus. Ant jų – vėl krapus ir česnakus. Kai sudėsite visą kilogramą, į kitą indą berkite druską ir užliekite ją mineraliniu vandeniu. Indą dėkite į šaldytuvą ir po paros jau valgykite šviežiai raugtus agurkus. Vasaros kvapas – viduržiemy“, – sako maisto gamybos ekspertė.

Vandens ir medaus kaukė

Per žiemą išsausėjusi veido oda padė­kos, jei pamaloninsite ją negazuoto mineralinio vandens ir medaus kauke. 2 arbatinius šaukštelius medaus išmaišykite 50-yje mililitrų šilto mineralinio vandens. Kaukė drėkina ir minkština odą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių