Pereiti į pagrindinį turinį

Projekto „Tapk auGalingas“ iššūkis: avinžirnių užkandis

2021-01-25 07:16
DMN inf.

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Gamintojų nuotr.

Reikės:

    • Avinžirnių

    • Rūkytos paprikos miltelių

    • Alyvuogių aliejaus

    • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos

    • Kanapinės druskos

    • Pipirų

    • Rozmarino

    • Kmynų

    • 2 šaukštų kukurūzų kruopų

Gaminimo eiga:

    1.  Išsivirti norimą kiekį avinžirnių.

    2.  Išvirusius avinžirnius atvėsinti.

    3. Sumaišyti juos su rūkytos paprikos milteliais, alyvuogių aliejumi, pomidorų pasta, kanapine druska, pipirais, rozmarinu, kmynais ir kukurūzų kruopomis.

    4. Palaikyti apie 15-20 minučių, kad kruopos išbrinktų, o prieskoniai labiau įsigertų.

    5. Vienu sluoksniu paskirstyti avinžirnius ant skardos.

    6. Kepti orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Magic mushrooms“

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų