S. Lileikienė: mitas, kad veganiška mityba yra nuobodi

Grįžti į straipsnį

Jovita

Jovita portretas
Puiki graži moteris, receptai nuostabūs. Veganiškas maistas labai skanus. Žmonėms vartojantiems mėsą sunku suprasti, dėl to, kad pas juos žarnyne patogeninė mikroflora, dėl to tokie žmonės negali gyventi be mėsos. Man tapus vegane susitvarkė mažakraujystė, tyrimai puikūs. Sveikata pagerėjo, energijos daugiau. Žmonės vartojantys mėsą ir visus gyvulinius produktus gyvena žemosiose energijose, pas juos daug pykčio ir negatyvo.

Sandra

Sandra portretas
Nuostabi moteris :)

Baisu

Baisu portretas
Vargsai vaikai, del tos mamytes tai tas veganisko vargo isvagotas veidelis tai jos beda, bet vaikai...

Patarimas

Patarimas portretas
Yra žmonių, nelabai sveikų, su neišsivysčiusia virškinimo sistema. Jiems toks maistas gal ir gerai, nes normalaus nepajėgia suvirskinti. Tai tokiems gaišėkams ir siūlykit savo receptus, o ne mums , sveikiesiems.

yja

yja portretas
o man gaila tokių žmonių, ir ypač jų vaikų, nes negauna pilnaverčio maisto. ir ta ale sveika mityba nėra tokia jau sveika ar skani. Teko ragauti (iš smalsumo) to veganiško maisto. Neskanu ir tiek. Ir tie pavadinimai.... kokie jums varškėtukai jei nė miligramo varškės ten nėra... Ir dar, jei jau tokie prisiekę žoleėdžiai esat tai ko nevartojat lietuviškų produktų? Burokai, agurkai, kopūstai, morkos, grikiai, perlinės kruopos ir t.t. Kažkodėl tik atvežtiniai užsienietiški. Čia tam kad pasirodyt? Pažįstu vieną vegetarę. Veidas pajuodęs rauplėtas, maitinasi vien egzotinėm daržovėm ir vaisiais ignoruodama sveikus lietuviškus produktus. Maistas neskanus, beveik nevalgomas/nemoka ar nenori skaniai gamint. Beje, teko ir valgyt ir degustuot tiek pagrindinius patiekalus tiek desertus. Rezultatas analogiškas. O juk iš mūsų daržovių ir vaisių galima pagamint daug skanesnius ir sveikesnius patiekalus. Be to ir labiau mūsų organizmui tinkamus, bet kažkodėl net nebando gamint

Išvada

Išvada portretas
Bandžiau taip maitintis, galvojau kad badu nudvesiu. Mano 100 kg kūnui reikia mėsos. O tokios nieko nedirbančios bobikės po 40 - 50 kg gali ir žolelėmis misti. Jei joms reiketų dirbti, tuoj mestų tuos veganizmus.

Antanas.

Antanas. portretas
Vaganiškai maitinasi daugelis, neišgalėdami mėsos nusipirkti. O štai Vegetariškai - išgali ne kiekvienas. Čia valios reikia.

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių