Saldus moliūgų plovas, ypač tinkamas metui, kai turime riboti mėsą savo mityboje.
Reikės:
1,5 stiklinės ryžių,
500 g moliūgo,
200 g obuolių,
100 g svarainių,
100 g razinų,
0,5 stiklinės sviesto.
Gaminimas:
Nuplauti obuolius ir svarainius, išimti jų sėklalizdžius, supjaustyti mažais kubeliais ir sumaišyti su plautomis razinomis. Puode ištirpinti pusę nurodyto sviesto kiekio, įdėti griežinėliais supjaustytus luptus moliūgus, suberti trečdalį ryžių, ant viršaus – sluoksnį vaisių, užberti likusiais ryžiais. Ant viršaus sudėti likusį sviestą, užpilti karšto sūdyto vandens tiek, kad apsemtų ryžius. Uždengus puodą troškinti 45 min. ant silpnos ugnies.
Naujausi komentarai